Snapchat-functie mental health

Snapchat komt met nieuwe functie voor iedereen met mental health struggles

We zitten nog steeds in the middle of a panoramic pandemic en dit leidt bij velen dan ook tot mental health struggles. Snapchat lanceert vandaag een nieuwe functie die hieraan ondersteuning biedt.

Here For You

In samenwerking met MIND Young lanceert Snap Inc. de functie Here For You. Deze Snapchat-functie biedt ondersteuning en tools voor mensen die atm struggelen met hun mental health. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, depressie, angst, verslaving of een eetstoornis.

Lees ook: 10x Mental health tips voor tijdens de lockdown

Hoe vind ik de ‘Here For You’ functie?

Als je in Snapchat zoekt naar woorden zoals ‘piekeren’, ‘stress’, ‘anorexia’ of ‘depri’, kom je terecht bij video’s van MIND Young, waarin iemand de mental health problems beschrijft. Ook worden er tips gegeven om signalen bij jezelf of loved ones te herkennen. De video’s verwijzen je door naar de website van MIND, waar je terecht kunt voor meer hulp en informatie.

Friendship = important

‘Bij Snapchat zijn we enorm geïnspireerd door hoe belangrijk echte vriendschappen zijn bij het ondersteunen van gezondheid en geluk‘, vertelt Jennifer Stout van Snapchat. ‘We zien in deze wereld met social distancing meer dan ooit dat vriendschap en verbinding essentieel zijn voor ons welzijn.’

Lees ook: Friendship file: alles over friendship struggles

MIND Young

Aan alle kanten horen we dat psychische klachten onder jongeren toenemen, ook door COVID-19‘, zegt Sander Slootmaker, projectleider bij MIND Young. MIND Young wil er voor deze jongeren zijn en hen de gelegenheid bieden om zo vroeg mogelijk te praten met mensen die zij vertrouwen. ‘We moeten er écht voor zorgen dat niemand met psychische klachten zich alleen voelt en/of zich schaamt, want praten helpt bij het vinden van begrip en hulp.’

Beeld: Gettyimages, SOPA Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen