Twitch

Streamingsite Twitch creëert awareness voor seksuele intimidatie en discriminatie

Misschien heb je zelf een account op Twitch of ken je iemand die zijn game video’s op dit platform plaatst. In case not: Twitch is een streamingsite waarop je live kunt streamen terwijl je games speelt. Twitch is een plek voor plezier, maar helaas blijkt dit niet altijd het geval. De gamewereld wordt nog heel erg gedomineerd door mannen en daarom komen meisjes en vrouwen vaak nog in aanmerking met seksuele intimidatie en discriminatie.

Boycot

Afgelopen woensdag ging Twitch daarom op zwart: veel gamers hebben de hele dag geboycot om zo aandacht te vragen voor seksuele intimidatie en racisme. Veel vrouwen hebben vorig weekend wat van zich laten horen door hun klachten te delen met de buitenwereld. Deze klachten varieerden van seksistische opmerkingen via de chat/inbox of als reactie onder een video tot beschuldigingen van aanranding of verkrachting binnen en buiten de gamebedrijven zelf.

Deze nieuwe Minecraft game wil je nú met je besties spelen! 

Statement

Inmiddels heeft Twitch een reactie gegeven op de black-out van de site. Na lang niet gereageerd te hebben besloten ze dit na het protest wel te doen. Ze zeggen ze de seksuele intimidatie erg serieus te nemen en samen met de politie op zoek te zijn naar de daders. Als gebruikers het te bont maken kunnen ze zelfs verwijderd worden van het platform.

LEES OOK:

Beeld: ANP
Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen