Disney (1)

Voor het eerst een biseksueel hoofdpersonage in Disney-productie

Disney heeft voor het eerst een biseksueel hoofdpersonage in één van hun series. Het gaat om de serie Owl House, die te zien is op Disney Channel.

Biseksueel hoofdpersonage

Het is niet de eerste keer dat er in een Disney-productie een LGBTI-karakter zit, maar tot nu toe speelden zij alleen maar kleine rolletjes.

Well, not anymore. Hoofdpersonage Luz Noceda in Owl House komt via een portaal in een andere wereld terecht om heks te worden. In één van de afleveringen zien we dat ze samen met haar klasgenoot Amity naar het bal gaat en wordt er ook gehint op romantische gevoelens die Amity voor Luz heeft.

Check ook: 7x celebs die als biseksueel uit de kast gekomen zijn

Dana Terrace, de maker van de serie, die zichzelf ook identificeert als biseksueel, bevestigde op Twitter dat Luz inderdaad een biseksueel personage is. Ook liet ze weten dat het nog een grote moeite was om dat voor elkaar te krijgen, omdat het haar eerst werd verboden om bisexuele of homoseksuele relaties in de serie te verwerken. ‘Gelukkig heeft mijn koppigheid zich uitbetaald en word ik nu gesteund door de leiding van Disney’.

Owl House (Het Huis van de Uil) is in Nederland vanaf 24 augustus elke maandag t/m vrijdag om 15:45 uur te zien op Disney Channel!

Wist je ook al dat er een non-binair personage in SpangaS komt?

https://www.youtube.com/watch?v=1W1FFiT51lg

LEES OOK:

Bron: AD.nl | Beeld: Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tina
    Tina
    Reactie: Ohh wow wat goed zeg want ook dit is normaal ik zag het en moest effe twijfelen of luz toch een jonge was maar nu ik dit leest geef ik complimenten aan debaas en aan de maker van deze serie super goed bezig duim duim
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen