Beiroet

Zo kun jij de slachtoffers van de enorme explosie in Beiroet helpen

Afgelopen dinsdag is er een enorme explosie geweest in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Hierbij zijn er volgens de New York Times minstens 135 mensen om het leven gekomen en nog eens 4.000 gewond geraakt. Zo kun jij helpen.

Explosie Beiroet

De explosie was zo enorm doordat er zo’n 2750 ton ammoniumnitraat ontplofte. Hoe deze stof vlam heeft kunnen vatten, is nog niet duidelijk. De voorraad lag al zes jaar opgeslagen in de haven. Ammoniumnitraat vind je onder andere terug in bepaalde soorten kunstmest, maar wordt ook vaak gebruikt voor het maken van explosieven.

Zelfs voor deze dodelijke explosie, had Beiroet het al zwaar. Afgelopen herfst liepen er al miljoenen mensen over straat om te protesteren tegen onder andere inefficiënte overheidsdiensten, corruptie en de economische crisis in het land. Vervolgens sloeg ook nog eens de coronapandemie toe, waardoor één op de drie mensen werkloos werd en 300.000 dakloos.

Zo kun jij helpen

Nu ziekenhuizen en autoriteiten het megadruk hebben met het behandelen van slachtoffers en het zoeken van overlevenden – en talloze bewoners die voedsel, water en onderdak nodig hebben, kunnen ze elk beetje hulp gebruiken: dit is wat jij kunt doen.

  • Je kunt doneren aan Giro555, die de Samenwerkende Hulporganisaties open hebben gesteld voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet.
  • Je kunt doneren aan UNICEF, die zorgt voor medische voorraden, schoon drinkwater, dekens en matrassen, psychosociale hulp voor getraumatiseerde kinderen en hulplijnen waarmee ze hun familie kunnen vinden.
  • Je kunt doneren aan Het Rode Kruis van Libanon, die voornamelijk de ambulanceservices in het land regelt.
  • Je kunt doneren aan Lebanon Children’s Relief Fund van Save The Children, die voedsel verzorgen voor de duizenden kinderen en families die geen eten hebben door de ramp.
  • Je kunt doneren aan de voedselbank van Libanon, die ervoor zorgt dat niemand honger hoeft te lijden.

Dit is nog maar een kleine greep van alle organisaties die jouw hulp hard nodig hebben. Deel het met je vrienden en familie en help Beiroet.

Schermafbeelding 2020 08 07 Om 14.40.42

LEES OOK:

Bron: Seventeen, NOS | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen