Insta op telefoon met Instagram achtergrond

Zo stop je vervelende groepsverzoeken op Instagram

Heb jij er ook last van dat je zomaar in een random groepschat op Instagram wordt toegevoegd? You’re not the only one. Wij zijn er meer dan klaar mee en gelukkig is er een manier om er vanaf te komen!

Robots

De groepen waar je in wordt toegevoegd, zijn (most of the time) niet van echte mensen. Het zijn robots die actief zijn op Instagram, net zoals robots die soms weird comments geven onder een post. Deze bots maken een groepsgesprek aan, versturen groepsverzoeken en stoppen zo allemaal mensen in één chat. Vervolgens sturen ze een link, zodat jij daarop gaat klikken. Deze links zien er onschuldig uit, maar vaak zitten deze gekoppeld aan seksuele of gewelddadige websites. Soms wordt er zelfs om geld en je bankgegevens gevraagd. Niet op klikken dus!

Check ook: 70x Inspiratie voor Instagram captions van één woord, die alles zeggen

Wat kan je doen tegen ongewenste groepsverzoeken?

Heel hard negeren en ASAP uit de groep gaan is een optie. Helaas is daarmee het probleem niet verholpen, want de bots blijven actief en voordat je het weet, ben je weer aan een nieuw groepsgesprek toegevoegd. Wat je ook kan doen, is het account rapporteren en daarna blokkeren. Wil je helemaal geen berichtverzoeken meer ontvangen? Ga dan in de app naar ‘Instellingen’, naar ‘Meldingen’, dan naar ‘Privéberichten’ en schakel hier de meldingen voor groepsverzoeken uit. Super easy! Geen vervelende groepsverzoeken meer voor jou.

Check ook: 10x Instagram secrets voor echte Insta queens

Bron: GIRLZ | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen