Telefoon

Zo zit het met die COVID-19 instelling die opeens in je mobiel staat

Als je je iPhone of Android al hebt geüpdatet, heb je het misschien al gezien. Apple en Google hebben namelijk een nieuwe update rond corona-apps doorgevoerd. Zo kun je na de update bij je instellingen de optie ‘blootstelling aan Covid-19’ zien staan. Wat?! Worden we nu gevolgd?! No worries, dit is wat we weten over deze nieuwe software.

Covid-19 instelling

Sommige mensen denken dat de nieuwe update een app is die ineens op hun telefoon staat, zonder dat ze daar toestemming voor hebben gegeven. Dit is alleen niet het geval! Het gaat namelijk om technologie die gebruikt kan worden om corona-apps te ondersteunen. In Nederland wordt er op het moment gewerkt aan zo’n app, maar is nog niet beschikbaar,

Ook staat de nieuwe functie standaard uit. Als je eenmaal een corona-app download, kun je ervoor kiezen om deze functie vervolgens te activeren, De update zorgt er dus niet voor dat gebruikers nu opeens massaal gevolgd worden.

Dit is hoe je je telefoon easy beschermt op het strand!

Aankondiging

Rond april kondigde Apple en Android deze nieuwe technologie al aan, dus het niet zo dat deze nieuwe instelling ‘out of nowhere’ opeens op je mobiel staat.  Het idee is ‘om met behulp van bluetooth regeringen en gezondheidsinstellingen te helpen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen’.

Bluetooth

Corona-apps, die nu in de maak zijn, werken met bluetooth. Via bluetooth wisselt je telefoon signalen uit met andere telefoons, zodat de app weet welke andere telefoons jij de afgelopen weken hebt ‘ontmoet’. Als iemand in de app aangeeft besmet te zijn, krijgen alle personen met wie hij of zij in contact is geweest een melding. Zo kunnen deze mensen op tijd in quarantaine gaan en wordt de verspreiding van het virus tegengegaan.

Apple en Google maken zelf geen corona-app, maar zorgen er met de nieuwe software alleen voor dat het uitwisselen van signalen tussen smartphones en verschillende besturingssystemen (iOS en Android) beter gaat.

Deze dingen doe je sowieso fout met je telefoon. 

Vind jij de nieuwe instelling in je mobiel handig of vind jij het maar niks? Laat het ons weten via de poll op Instagram!

LEES OOK:

Bron: AD

Beeld: Gettyimages & AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen