Films rouw

11x Films over rouw en verdriet

Een dierbare verliezen schopt je hele leven in de war. Wanneer het besef komt dat degene van wie je houdt nooit meer terug zal komen, doet dat ongelooflijk veel pijn. In deze films moeten de personages ook omgaan met een vorm van verlies. Dus ben je toe aan een goede huilbui of wil je verhalen zien waarbij anderen hetzelfde doormaken als jij? Dan kun je misschien een van deze films kijken.

1. PS. I Love You

Gerry verzint de meest romantische manieren om na zijn dood in het leven van zijn vrouw te blijven, en nee, niet in de vorm van een geest.

2. Extremely Loud & Incredibly Close

Oskar verliest zijn vader bij de aanslag op de Twin Towers in Amerika. Op een dag vindt hij per toeval een sleutel in een vaas die van zijn vader is geweest. Oskar begint vervolgens een grote zoektocht door New York, zal hij het slot vinden waar de sleutel op past?

Ook muziek kan je helpen met rouwen. CG! stelde een lijst samen met een paar nummers.

3. Up

Ja, ook de Disney Pixar’s Up gaat over verlies. Carl ontmoet op een dag Ellie, en de twee are meant to be. Ze worden dolverliefd, trouwen en worden samen oud in het huis waar ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Ze willen graag kinderen en reizen als echte avonturiers. Als Ellie onvruchtbaar blijkt, sparen ze alsnog met verdriet door voor de droomreis die ze toch nog samen willen maken. Totdat Ellie overlijdt. Carl blijft vol verdriet achter. Hij weigert uit zijn huis te gaan en maakt duizenden heliumballonnen aan zijn huis vast, waardoor het verandert in een luchtschip. Dan ontmoet hij Russel, een jonge scout, en beleeft hiermee een hoop avonturen om alsnog zijn reis naar de paradijswaterval te maken.

4. The Lovely Bones

The Lovely Bones gaat over de 14-jarige Susie Salmon die wordt vermoord. Vanuit een tussenwereld tussen hemel en aarde ziet ze hoe haar familie omgaat met dit tragische verlies. Haar vader wilt wraak op de moordenaar en haar moeder heeft veel moeite om het verlies te verwerken. Kunnen ze ervoor zorgen dat de moordenaar wordt opgepakt?

5. My Sister’s Keeper

Anna is een donorbaby. Dat betekent dat zij geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zieke zus Kate wanneer zij die nodig heeft. Dit klinkt heel naar, maar Anna en Kate hebben een super goede band samen. Wanneer Anna besluit dat ze dit niet meer wil doen, kan hun moeder Sara (Cameron Diaz) hier heel slecht mee omgaan. Schrik niet als je overdreven hard in je zakdoek moet snuiten tijdens de film, dat hebben wij namelijk allemaal gedaan.

6. Marley and Me

Marley is iedereens favoriete labrador. Hoewel de hond ook super irritant kan zijn voor zijn baasjes John en Jennifer, wil je hem voor geen goud missen. Oh, en er is ook een boek van. A Dog’s Journey is trouwens ook een leuke hondenfilm.

7. The Fault in Our Stars

Deze film is op het gelijknamige boek gebaseerd. Hazel is ziek en draagt een zuurstoftank bij zich, Gus is ook ziek en heeft een beenprothese. Ze worden smoorverliefd en samen maken ze grappen over hun situatie, maar ze weten beiden dat ze niet oud gaan worden. Doordat jij dat vanaf minuut één ook al weet, kijk je 126 minuten lang met tranen in je ogen en kippenvel op je armen naar dit romantische liefdesverhaal.

8. Charlie St. Cloud

Charlie (Zac Efron) moet dealen met de dood van zijn jongere broertje Sam. Hij heeft een hele speciale band met Sam, want hij kan hem zelfs nog zien. Als er een meisje in zijn leven komt, moet hij kiezen tussen Sam of zijn nieuwe liefde.

9. Now Is Good

Tessa (Dakota Fanning) heeft leukemie en zal niet lang meer te leven hebben. Daarom stelt ze een bucket list op met alle dingen die ze nog heel graag zou willen doen. Ze ontmoet vervolgens de knappe Adam (Jeremy Irvine) en gaat met hem samen op avontuur om haar bucket list af te gaan. Maar dit verloopt niet zonder problemen…

10. Collateral Beauty

Howard (Will Smith) zit volledig in de put na het verliezen van zijn dochtertje. Zijn collega’s ontdekken dat hij brieven schijft aan ‘Death’, ‘Love’ en ‘Time’. Ze maken een plan om hem in het echt te laten praten met deze elementen en ontdekken onverwachts dat het Howard helpt bij het genezingsproces.

Nog meer films waarbij de tranen rijkelijk zullen vloeien vind je hier.

Op pagina 42 van de allernieuwste CG! lees je alles over rouwen en hoe je ermee kan dealen. 

LEES OOK:

Beeld: My Sister’s Keeper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen