nijntjes

Diervriendelijke Netflix documentaires

Wil je meer weten over wat er nou werkelijk gebeurt met de dieren die voor ons werken? Netflix heeft een paar documentaires die precies laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Van de kipjes op ons bord tot de dolfijnen in het dolfinarium, hier zijn een paar documentaires waarvan je instantly vegetariër wordt.

Rotten

Deze documentaireserie duikt diep in de wereld van de bioindustrie en ontrafelt de geheimen van het voedsel dat op ons bord belandt.

Born to be Free

Een kijkje in het leven van de zoogdieren die werken en leven in een aquarium. De documentaire volgt achttien Beluga Walvissen die jarenlang in gevangenschap leven.

Cowspiracy

Dat het eten van koeienvlees niet alleen horror is voor de dieren, maar ook voor de planeet laat deze documentaire goed zien. Liever eventjes geen vlees? je kan natuurlijk altijd deze vegetarische receptjes proberen!

Tyke the outlaw elephant

Dat het leven van circusdieren niet zo magisch is als voor de bezoekers blijkt uit het verhaal van Tyke. Deze olifant doodde zijn trainer en ging er toen vandoor, in deze documentaire wordt het verhaal van Tyke en zijn ontsnapping belicht.

Live and let Live

Mensen en dieren hebben eeuwenlang een diepe bond, in deze documentaire leggen veganisten uit waarom ze voor het vegan leven gekozen hebben. Om dieren extra leed te besparen kun je natuurlijk al beginnen met dierproefvrije make-up.

The Ivory Game

Het leven van een olifant in Afrika is niet altijd beter, de dieren zijn on the run voor Ivoorstropers. De handel in ivoor gaat gewoon zijn gangetje, terwijl olifanten bijna uitgestorven zijn.

Welke gaan jullie als eerste kijken?

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen