Filmtip: Ophelia

Mooie prinsesenjurken? Check. Knappe prins? Check. Bonuspunten halen bij je docent Engels? Dubbel check. Ophelia is een film om bij weg te zwijmelen en goed voor je boekbespreking Engels!

Het verhaal

Ophelia -gespeeld door Star Wars chick Daisy Ridley- is hofdame van de koningin van Denemarken. Haar schoonheid wordt opgemerkt door prins Hamlet en Ophelia die Hamlet een hunk vindt, wordt smoorverliefd op de prins. Terwijl de twee geliefden romantische wandelingen maken en hun zoenkunsten oefenen, sterft de vader van Hamlet en neemt zijn kwaadaardige oom het koninkrijk over. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat de koningin ervandoor met de nieuwe koning – de oom- en verliest Hamlet zichzelf in wraak en boosheid. Ophelia moet kiezen voor haar eigen leven en het blijven haken van Broderie Anglaise-zakdoekjes of de liefde voor haar prins.

Shakespeare

Klinkt de naam Hamlet bekend? Dat is niet zo gek, want Hamlet is een bekend stuk van William Shakespeare. Deze versie vertelt het stuk in een mordernere taal en uit het perspectief van Ophelia, Hamlets crush. Het verhaal van een vader die vermoord wordt door een jaloerse oom klinkt misschien ook wel bekend, want Disney heeft precies het verhaal van Hamlet gebruikt voor hun kindvriendelijke versie; The Lion King.  Je kunt dus eigenlijk zeggen dat Nala de hoofdrol speelt in deze film, alleen dan niet als pluisachtig beest. Voor Nala moeten we overigens nog eventjes wachten, tot 9 juli to be exact. Ophelia draait vanaf 28 juni in de bioscoop, ondertussen kunnen jullie hier de trailer bekijken.

LEES OOK

Beeld: Trailer One Media

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen