Serietip: Arthdal Chronicles

Hou je van romantiek, politieke spanning a la GOT, fantasy en de nodige dosis humor? Dan is Arthdal Chronicles de serie voor jou!

De story line

In de wereld van Arth – kinda sounds like Earth, right? – zijn twee menssoorten: de fysiek sterkere Neanthal en de technologisch moderne Saram. Na een onenigheid, zijn de Neanthal bijna allemaal uitgeroeid en zijn de Saram Arth de baas. De Saram bouwen hun nieuwe samenleving in de stad Arthdal door gebruik te maken van slaven en armen, terwijl de regering van rijke families een onderlinge machtsstrijd voert.

De jonge Eun-Sam leeft veilig en happy in het vredelievende dorp van het Wahan volk, en heeft geen idee wat zich allemaal afspeelt in Arthdal. Wanneer het Wahan volk en de vriendin van Eun-Sam, Tanya, worden meegenomen door de bewoners van Arthdal, zet hij alles op alles om ze allemaal te bevrijden. Ondertussen moet hij ook nog eens zijn afkomst geheimhouden voor de Saram, en raakt Tanya verwikkeld in de politieke drama van de stad Arthdal.

De gedachte achter Arthdal

Er waren enorme hoge verwachtingen van de Netflix serie, waardoor de serie al een kleine fanbase had opgebouwd nog voordat  het allemaal begon. In 2018 won de Arthdal Chronicles de ‘most anticipated drama’ award. Toch was het was niet alleen maar zonneschijn, want volgens de volksbonden van Korea hielden de productiemaatschappijen zich niet aan de arbeidsvoorwaarden van het land. Hierdoor zouden de werknemers zo’n 150 uur per week moeten werken(!). Dat is bijna 4x zo veel dan een normale werkweek en daardoor hadden de makers van de serie letterlijk slapeloze nachten. De serie werd ook beschuldigd van het na-apen van GOT. Maar zoals het spreekwoord ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ luidt, liggen wij hier niet wakker van.

Arthdal Inspo

De special affects in de show kunnen iets beter, maar dat betekent niet dat het geen vermakelijke serie is. Bijna het hele budget is gebruikt voor het decor, kostuums, make-up en kapsels. Naast de grimmige sfeer, is de serie gelukkig ook best wel grappig en dat maakt het kijken na een lange werkdag of superhete zomerdag nét even wat leuker.

Fun fact: BlackPink star Jisoo heeft een klein rolletje in de serie!

Bekijk de trailer alvast hier!

LEES OOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen