Leila

Serietip: Leila

Er komen weer heel wat nieuwe titels op Netflix en de serie Leila is daar ééntje van. Als je fan bent van The Handmaid’s Tale zit je met deze serie wel goed, want ook deze is bloedstollend spannend én verslavend.

Leila

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, in de verzonnen wereld AryavartaDe elite van Aryavarta heeft – net zoals in de gelijknamige serie The Handmaid’s Tale – de macht, en wil de bevolking zo puur mogelijk houden. Dit betekent dat de inwoners zich strikt aan de regels moeten houden en worden verdeelt in groepen op basis van religies en inkomens.

Wanneer hoofdrolspeelster Shalina verliefd wordt op iemand die niet bij haar ‘groep’ hoort, krijgt ze een kind van hem met ‘gemixt bloed’, die Leila heet. Dit is verboden en wanneer de overheid het bestaan van Leila in de gaten krijgt, wordt het gemixte kindje ontvoerd. Shalina gaat 16 jaar later op zoek naar haar dochter, maar beland in de ene na de andere nachtmerrie.

Internationaal

Netflix maakt de laatste tijd steeds meer internationale films en series. Zo staan nu ook de Deense serie The Rain en de Spaanse serie Alta Mar op Netflix. Leila is een Indiaanse serie en komt overeen met het gelijknamige boek van Prayaag Akba. Leila verschijnt 14 juni wereldwijd in 190 landen op Netflix en kun je in één keer bingen, want alle afleveringen van eerste seizoen verschijnen dan gelijk op Netflix #score.

Bekijk hieronder de trailer van Leila.

LEES OOK: 

Beeld: YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen