mindhunters

Serietip: Mindhunters

Ben jij ook helemaal verslaafd geweest aan de Making a Murderer of The Ted Bundy Tapes? Dan is Mindhunter zeker een serie voor jou!

Mindhunter

Mindhunter speelt zich af in de jaren ’70 in Amerika. Een tijd waarin term ‘seriemoordenaar’ nog niet bestond. Moordenaars zoals Charles Manson zijn volgens de politie gewoon puur ‘slecht en gek’, omdat ze slecht geboren zijn. Maar jonge FBI-agent Holden Ford denkt dat er meer achter het gedrag van een moordenaar zit. Samen met collega FBI-agent Bill Tench en dokter Wendy Carr vormen ze het Behavorial Sience Unit en gaan ze gesprekken met seriemoordenaars aan om hun denken te begrijpen. Ze hopen daarmee het gedrag van een seriemoordenaar te kunnen herkennen en te voorkomen. Hun nieuwe insights met deze seriemoordenaars geeft hun ook de kans om onopgeloste moorden op te lossen.

Real life

Leuk (creepy) feitje: de moordenaars die Holden en z’n matties spreken, hebben echt bestaan! Holden ook een beetje, de serie is namelijk geïnspireerd op het boek ‘Mind Hunter; Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit’, geschreven door een oud FBI-agent. Net als Holden sprak hij met seriemoordenaars om hun daden en gedachten beter te begrijpen.

‘How do we go ahead of crazy, if we don’t know how crazy thinks.’, zegt Holden om z’n zure baas over te halen om de seriemoordenaars te onderzoeken. De gesprekken van de misdadigers met Holden en Bill zijn ook waargebeurd, de antwoorden die de criminelen geven zijn dus niet verzonnen door de schrijvers. Hierdoor krijgen wij als kijker een goed kijkje in het brein van een seriemoordenaar en zien we hoe verschillend ze zijn. Het enige wat -in dit geval- de mannen samenbrengt is hun ongelukkige thuissituatie als kinderen. Hierdoor stel jij jezelf ook aldoor de vraag, hadden deze moordenaars en hun daden voorkomen kunnen worden?

Seizoen 2

De misdaden van de moordenaars worden in detail beschreven, dus we snappen als je even een adempauze wil nemen met een vrolijkere serie over misdaad. Maar als je net als ons gegrepen bent door de Ted Bundy film, dan ben je al helemaal bezeten van deze serie! Als je niet kan stoppen met kijken naar Mindhunter hebben we goed nieuws voor je, aankomende augustus komt namelijk het nieuwe seizoen 2 op Netflix. Dat wordt bingen!

Misschien is Mindhunter ook wel te zien op deze gratis nieuwe streamingsdienst!

LEES OOK

Beeld: YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen