Wat te doen als je last hebt van statisch haar?

Het is koud en droog buiten, de winter is nu echt begonnen, want je haar begint weer opstandig te worden.

Juist, we hebben het over statisch haar! Super irritant natuurlijk wanneer je kapsel on point is, maar de statische plukjes het natuurlijk weer moeten verpesten.

Wij hebben daarom 10 (werkende) tips tegen statisch haar verzameld.

 

 

1. Dry sheets! Gebruik droogtrommeldoekjes om de statische lading van je haar af te krijgen. Wrijf met een dry sheet over je haar of leg het doekje op je borstel en kam je haar voorzichtig. 

2. Gebruik een borstel met echte haartjes. Het is net even duurder dan een haarborstel van kunststof, maar het is wel beter voor je haar. Plusplunt: het zorgt ervoor dat je geen statisch haar krijgt. 

3. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt wel. Leg je haarborstel in de koelkast voordat je je haar gaat kammen.

4. Hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren. Net als je huid, droogt ook je haar uit tijdens de wintermaanden. Dus zorg er goed voor. Gebruik minimaal 1 keer per week een haarmasker en gebruik na het wassen van je haar een conditioner. Zo houd je het vochtbalans op peil met minder statisch haar als gevolg.   

5. Het is beter om je haren op een wat coolere stand te föhnen. Als je het te heet föhnt, droogt je haar uit en gaat het pluizen en statisch worden. Wat eigenlijk nog beter is, is een ionische föhn. Die zorgt er niet alleen voor dat je haar minder statisch wordt, het geeft je haar ook meer glans en maakt het mooi glad.

6. Spray wat haarlak op je borstel (het liefst geen synthetische borstel) en borstel rustig door je lokken heen. 

7. Een beetje vreemd, maar het werkt wel: handlotion als middel tegen statisch haar. Gebruik echt maar een klein beetje, ongeveer de grootte van een erwt. Smeer het uit op je handen en verdeel het over je haar. 

8. Draag het liefst geen synthetische kleding, dit zorgt gegarandeerd voor statisch haar. The best option is katoen

9. Draag je graag een wollen muts? Spray dan de binnenkant van je muts in met een beetje haarlak.

10. Last but not least, gebruik haarolie! Na het wassen kun je olie of serum gebruiken om je haar een extra boost te geven.