Gesprongen lippen no more!

In de herfst en winter krijg je soms last van verschillende kwaaltjes waar je het liefst nóóit mee te maken krijgt. Eén van die kwaaltjes: gesprongen lippen. Maar hé, CG! to the rescue! Bu-bye droge, gesprongen lippen! Lees en leer…

 

1. Gebruik een lippenbalsem voordat je je gezicht wast. Jouw cleanser kan namelijk ingrediënten bevatten die uitdrogend werken. Uh-oh!

 

2. Heb je al last van gesprongen lippen? Snij een paar plakjes komkommer en leg die op je lippen voor ongeveer vijf minuten. Hydratatie tot de max!

 

3. Weird fact: soms kan je eigen adem je lippen uitdrogen. Adem dus zoveel mogelijk door je neus.

 

4. Gesprongen lippen? Ga niet pulken aan de velletjes, maar smeer je mond in met een vette lippenbalsem. Mét amandelolie, dat ingrediënt werkt namelijk hydraterend.

 

5. Gebruik een lippenbalsem met was wanneer je lang buiten loopt. Was werkt namelijk als een soort beschermlaagje tegen uitdroging.

 

6. Love lipsticks? Kies voor een hydraterende variant en laat de matterende versie lekker in de make-uptas zitten. Toch een matte lipstick aanbrengen? Smeer dan eerst lippenbalsem op voordat je ermee aan de slag gaat.

 

7. Water, wa-ter, WATER! Drinken helpt van binnenuit je body te hydrateren. En dus ook je lips!

 

8. Gebruik een tandpasta zonder synthetische smaakstoffen, die kunnen namelijk allergische reacties veroorzaken en dat is bad for your lips!
 

9. Jus d'orange, grapefruit en andere citrusproducten laten we even voor wat ze zijn. Deze vruchten zorgen namelijk voor nóg meer uitdroging! Net als spicy food. Ach, dan maar de hele dag aan de chocoladerepen… 😉

 

10. Daalt de temperatuur tot standje Syberië? Wikkel een sjaal rond je mond. No way dat wind en kou de kans krijgen om jouw soft lips uit te drogen.