When life get’s a little too much

Zoella is back met een video over hoe zij het liefst ontspant en een me-time voor zichzelf maakt. 

Perfect voor alle gestresste girls die nu weer volop in het drukke schoolleven zitten.

Zoë jheeft haar beste tips om lekker tot rust te komen verdeeld in drie categorieën.

Wij nemen ze allemaal even met je door, time to relax!

– Environment

1. Tidy Room, Tidy Mind
Probeer je kamer zo nu en dan goed op te ruimen en je spullen netjes te organiseren, om zo ook de drukte in je hoofd te verminderen. Door bijvoorbeeld alleen al je bed te verschonen (fresh sheets are the best!) kun je jezelf wat rust geven.

2. Kaarsen for life
Door het aansteken van meerdere kaarsen kan je een rustige en hele cozy sfeer creëren in je huis of kamer. Als je geurkaarsen gebruikt, ruikt je hele kamer ook nog eens lovely!

3. Greens
Koop kleine plantjes om je kamer mee te versieren. Ben jij diegene die nooit planten in leven houdt? Gelukkig zijn er ook opties zoals cactussen, die veel langer meegaan. Het geeft net die groene touch en haalt de natuur naar binnen 🙂

4. Fairylights
De kleine lichtgevende lampjes zijn perfect voor deze koudere maanden. Ze hebben een mooie glow, zorgen voor een hele hoop coziness en doen je alvast een beetje denken aan kerst 😀

– You Time & Swichting Off

5. Maak een wandeling
Als je je anxious of stressed voelt is het altijd goed om een ommetje buiten te maken. Je krijgt frisse lucht binnen én je bent aan het bewegen. Of je nou in het bos loopt, op het strand of gewoon in je buurt, het is fijn om even buiten te zijn.

6. Goede relax Apps
Er zijn genoeg apps voor relaxation en calming down. Doe je koptelefoon op of je oortjes in en neem even een momentje voor jezelf om te relaxen. Voorbeelden van apps zijn Relax Melodies, Headspace en Relax.

7. Lijstjes maken
Als je hoofd vol zit, kan het nuttig zijn om al je gedachten uit te schrijven of bijvoorbeeld ‘To Do’ lijstjes te maken. Zo kan je ervoor zorgen dat je iets rustiger wordt omdat je alles georganiseerd op een rijtje hebt staan.

8. Books
Door het lezen van een goed boek kan je echt even ontsnappen aan de realiteit. Je kunt jezelf helemaal verliezen in een verhaal, waarbij je even niet hoeft na te denken over alle stresspuntjes in je daily life. Daarbij is het beter dan dat telefoonscherm de hele tijd voor je neus.

– A Good Night Sleep

9. Bath time <3
In bad gaan kan erg relaxing werken, lekker in het warme water tussen de bubbles, heerlijk! Je kan hierbij nog ervoor kiezen om wat kaarsjes aan te doen en bijvoorbeeld wat rustige muziek op te zetten zodat je écht helemaal tot rust komt.

10. Good Night Tea
Een lekker warm kopje thee voordat je naar bed gaat kan ook enorm helpen om je goed te laten slapen. Velen merken Thee hebben dan ook speciale theesmaakjes die speciaal bedoeld zijn om je beter te laten slapen.

11. Sleep Sprays
Er zijn veel beauty merken die ook sleep sprays of roll-ons verkopen. Dit zijn producten met rustgevende oliën of geuren waardoor jij geheel zonder zorgen lekker kunt wegdromen. 

12. Weg met die elektriciteit
Probeer minimaal 20 minuten voordat je gaat slapen niet meer op je mobiel te kijken, niet meer tv te kijken of iets te doen waardoor je mind gestimulate wordt. Die laatste minuten moet je gebruiken om je mind volledig tot rust te laten komen. 

Wat is jouw perfecte tip om te relaxen?

Beeld: Instagram