Let the challenge begin!

Hoofdredacteur Marieke

Eindelijk had ik een challenge bedacht. Ik zou gaan planken. De startdatum van de uitdaging kwam steeds dichterbij en ik bedacht heel stoer dat ik – om m’n lichaam een beetje in balans te houden – er dan ook wel bij kon squaten én een triceps-challenge kon doen. Buik, benen, billen armen zouden gecoverd zijn.

Omdat ik op vakantie zou gaan, startte ik vast op 1 mei. Ook al vond ik vooral de squats en de tricep-oefeningen behoorlijk pittig en deed ik m’n challenge elke keer ’s avonds laat, ik hield het wel vol. Zelfs toen ik een weekje met twee vriendinnen naar Turkije ging, deed ik braaf iedere dag alle oefeningen! Ik had spierpijn, maar was wel trots op mezelf. Tot en met dag 14 was ik echt goed bezig. Toen kwam ik terug van vakantie, in een superdrukke periode op de redactie. Ik liet de challenge versloffen… Op dag 18 deed ik nog een poging, maar daarna ben ik echt afgehaakt. Avonden werken en zo’n challenge volhouden? Dat werkte echt niet voor mij. Dus op 1 juni begon ik aan m’n nieuwe challenge en deze keer hield ik het alleen bij de 30 Day Ab Challenge, bestaande uit sit-ups, crunches, leg-raises en plank-oefeningen.  Miljoenen anderen deden het ook, dus dat was alleen maar meer motivatie voor mij. If they can do it, so can I…

Dag 1:

Heerlijk dat de eerste dag van de challenge op een zondag valt. Ik heb later met een vriendin in de stad afgesproken en ga daarna nog naar de film met een vriend, dus ik doe m’n oefeningen vast daarvoor. Binnen een paar minuten ben ik klaar. Appeltje-eitje.

Dag 2:

Vandaag ’s avonds laat nog even snel de oefeningen gedaan, maar ging helemaal prima. Hoewel, die leg-raises worden nog wat…

Dag 3:

Drukke dag op de redactie gehad en daarna gezellig tapas wezen eten met een vriendin in Haarlem. Ik ben pas laat thuis en heb – zeker met een volle buik – echt geen puf meer om m’n oefeningen te doen, maar voordat ik naar bed ga, leg ik toch maar weer die yogamat op de grond en doe de challenge. Trots!

Dag 4:

Vanavond ga ik even langs de nagelsalon om de restjes van mijn gelcolor nagellak eraf te laten halen. Terwijl ik daar zit, voel ik me helemaal ontspannen.  Als ik daarna thuiskom, trek ik snel even een sportshortje aan en ga aan m’n abs werken.

Dag 5: Het is weer ’s avonds laat. Daar moet ik toch echt wat aan doen. Misschien moet ik het een keer proberen als ik ’s ochtends opsta? Anyway, ik heb m’n dag niet vandaag. Ik zit te gapen, voel m’n buikspieren en heb geen zin in de oefeningen. Maar ik doe ze toch 😉

 

Chef fashion en beauty Iris

Dag 1

Twee maanden geleden begon mijn 30 day challenge zeer soepel. Een beetje té soepel, achteraf gezien. Collega Daan nam afscheid van CG! dus ik knutselde snel een afscheidscollage voor haar in elkaar. BAM! Dag 1 zat er op! Dit wordt een makkie, dacht ik…..

Dag 2

Ik schuif ik s’avonds aan de keukentafel met een stapeltje tijdschriften om een illustratie/collage in elkaar te plakken. Niet helemaal tevreden, maar wel leuk. Ik kies ervoor om iets met een mode-beeld te doen. Dat is per slot van rekening mijn werk, toch?

Dag 3

Ik ben s’avonds zo moe dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb om iets te maken. Ik kijk naar mijn witte schetsboek en schuif ‘m opzij. Dit lukt me nu gewoon niet. Zou ik nu al een writersblock hebben? Ook mijn penselen blijven zielig in hun potje staan….

Dag 4

Wederom hartstikke moe en weer geen zin. Het wordt al snel duidelijk dat dit helemaal niet zo leuk en makkelijk is als dat ik dacht. Voor CosmoGIRL! moet ik deze maand ook twee grote illustratie producties maken en ik zie huizenhoog tegen deze challenge op. Ik heb het idee dat ik dit niet kan combineren met mijn werk.

Dag 5.

Ik meld me bij hoofdredactrice Marieke en ik wil afhaken. Stoppen. Klaar ermee. Het is te druk. Dit lukt me niet. Ik voel me enorm teleurgesteld in mijzelf en voel me best wel een cheater. Of ik verder ga met de challenge? Dat lees je op 9 juli….

 

Eindredacteur Marisa

Dag 1
Vol goede moed begin aan de eerste dag van de challenge. Het eerste recept dat ik ga proberen zijn pretzels. Ik eet ze altijd als ik in Amerika ben, en ik vind ze heerlijk. En zelfmaken blijkt ontzettend makkelijk te zijn. Terwijl ik het deeg sta te kneden,word ik heel zen. Wie had ooit gedacht dat koken zo rustgevend zou zijn? Als ik na een half uur mijn pretzels uit de oven haal en proef ben ik trots; ze zijn lekker!

Dag 2
Vandaag daag ik mezelf uit: ik maak een vegetarische spinazietaart met geitenkaas en noten. De uitdaging zit hem in het bladerdeeg, de enige keer dat ik dat spul gebruikte, zat mijn hele keuken onder. En heb ik uiteindelijk een patatje gehaald. Maar ik lijk wel in een magische kookflow te zitten, het lukt! 

Dag 3
Ik heb zoveel spinazietaart over, dat ik de komende dagen eigenlijk niet hoef te koken. Maar ja, dat is niet de challenge. Ik besluit daarom een nieuw ontbijtrecept te testen: havermout met zomerfruit in kokosmelk. In vijf minuten klaar, maar puur genieten.

Dag 4
Yes, ik heb nog steeds genoeg spinazietaart om een leger te voeren. Maar alleen spinazietaart is zo alleen. Dus maak ik er een salade bij. Met zongedroogde tomaten. Die ik zelf ga drogen, in de oven. De voorbereiding is heel makkelijk: tomaten snijden, olie, zout, peper en rozemarijn erover en dan in de oven. Maar ik moet zo lang wachten voordat de tomaatjes goed zijn. Uit een potje is veel makkelijker, al is het zelfgemaakte resultaat erg lekker.

Dag 5
Ik blader mijn stapel met recepten door. Dit zijn printjes van food sites en pagina's uit kooktijdschriften die ik door de jaren heen heb verzameld. Allemaal met het idee: dit ga ik ooit nog maken. En tijdens het bladeren spot ik het meest geweldige recept ever. Het is – houd je vast – de koffie milkshake. Ik houd van koffie en van milkshakes. Win-win dus! Het enige dat ik nodig heb is een bak sterke koffie, slagroomijs en volle melk. En een blender natuurlijk. Alles erin, blenden en daarna genieten.

Ps, het recept van de koffie milkshake kwam uit de Allerhande. Check het hier

 

Stagiaire Muriël

De eerste 5 dagen make-uploos door het leven gaan zitten erop. En ik moet zeggen, het valt me alles mee! Veel mensen in mijn omgeving hadden niet eens door dat ik geen make-up op had en de opmerking 'ben je ziek ofzo?' heb ik niet een keer gehoord. #Score

 

Nu zijn jullie vast benieuwd hoe mijn hoofd eruit ziet als ik geen make-up op heb, dus bij deze mijn make-uploze selfie:

En omdat ik de aankomende maand helemaal geen make-up meer mag gebruiken wil ik er natuurlijk wel voor zorgen dat mijn huid er flawless uitziet! Daarom heb ik het volgende product bij The Body Shop gekocht. Ik ben heel benieuwd of dit zo goed werkt als het beloofd!