De leukste live-action Disney movies

Heb jij het al gehoord? In maart komt Cinderella écht tot leven, in de nieuwe live-action film van het Disney sprookje. Hoe cool!

Maar dit is niet de eerste keer dat Disney met real people werkt in plaats van animaties. Dit deden zij namelijk ook al bij Enchanted, Pirates of the Carribean en het klassieke sprookje Alice in Wonderland. En die moet je echt even zien!
 

Enchanted 
Een mooie prinses (Amy Adams) wordt door een boze koningin verbannen uit haar magische, getekende land. Ze komt terecht in de 'echte wereld' en dan ook nog eens in het drukke Manhattan. Ze is in shock en kan echt niet wennen aan haar nieuwe leven. Maar dan ontmoet ze een knappe advocaat (Patrick Dempsey) en is ze op slag verliefd. Er is alleen één probleempje: ze zou al gaan trouwen met een prins uit de getekende wereld (James Marsden). Maar kan hij overleven in haar echte wereld?  

Enchanted is deels geanimeerd en deels live-action, dus the best of both worlds toch? 😉

Pirates of the Carribean
Deze film speelt zich af op de Caribische Eilanden in de 17e eeuw. Als de dochter (Keira Knightley) van de gouverneur wordt ontvoerd door de gevaarlijke kapitein Barbossa, schakelt haar vriend Will (Orlando Bloom) de hulp van piratenheld Jack Sparrow (Johnny Depp) in. Ze weten alleen niet dat er een vloek rust op het schip van hun tegenstanders en er is maar één, scary manier om die vloek op te heffen. 

Alice in Wonderland
De 19-jarige Alice gaat terug naar de magische wereld die ze voor het eerst betrad toen ze een klein meisje was. Daar ziet ze haar jeugdvrienden weer: het Witte Konijn, Tweedledee en Tweedledum, de Muis, de Rups, de Cheshire Kat en natuurlijk de Mad Hatter. Ze gaat op een magische reis, terwijl ze een einde probeert te maken aan de regels van de rode Koningin.