Ready, steady, cook!

Ken je Meatless Monday? Op die dag eet je geen vlees om zo de vleesconsumptie in Nederland te verminderen. CG! verzamelde voor jou drie lekkere vegetarische recepten.

Recept 1: Wrap your pizza

Nodig voor 2 ‘pizza’s’: 2 wraps, 2 blikjes tomatenpuree, pijnboompitten, rucola, geitenkaas, geraspte belegen kaas.

Super easy, deze versie van een pizza! Verwarm de oven op 180 graden. Besmeer ondertussen de wraps met tomatenpuree en verdeel er stukjes geitenkaas over. Maak je pizzaatje af met de pijnboompitten en rucola en doe hem daarna 10 minuten in de oven.

Yumm, pizzafeestje!

Tip: Houd je niet van geitenkaas, dan kan je die vervangen voor bijvoorbeeld parmezaan, mozzarella of brie.

 

Recept 2: Slacadeautje

Nodig: ijsbergsla, tomatenpuree, ui, paprika, kidneybonen, crème fraîche en geraspte kaas

Was de ijsbergsla en trek er de grootste bladeren van af. Sla deze open en besmeer ze met tomatenpuree. Pel de ui en versnipper hem. Daarna spoel je de paprika af en snijd je die in stukjes. Maak dan een mengseltje van warme kidneybonen, ui en de stukjes paprika. Vul de bladeren vervolgens met het mengsel en maak ze af met crème fraiche en geraspte kaas. Mmm, smullen maar!

Recept 3: Njokkie

Nodig: gnocchi, pakje kruidenkaas, cashewnoten, broccoli

Ken jij gnocchi al? Je spreekt het uit als ‘njokkie’ en het betekent ‘klontje’ in het Italiaans.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Maak de broccoli schoon, verdeel ze in roosjes en snijd ze in dunne stukjes, die je vervolgens in ruimkokend water met wat zout kookt. Daarna voeg je de gnocchi aan de broccoli toe en kook je ze 2 minuten mee. Giet ze af in het vergiet. Zet de pan terug op het vuur en breng de roomkaas met 50 milliliter al roerend aan de kook. Schep de gnocchi in vier diepe borden en verdeel de broccoli en cashews erover. Klaar is je meatless maaltje!