Zo pak je het aan!

Je hebt al een tijdje een leuke jongen op het oog, maar je hebt eigenlijk geen idee of het wel wederzijds is. Natuurlijk kun je afwachten tot hij actie onderneemt, maar jij bent toch born to lead? Neem daarom zelf het heft in handen.

Omdat we weten hoe scary dat is, hebben wij 4 mogelijke manieren voor je op een rijtje gezet. Enne, we hebben er ook meteen even bij gezet hoe je het beter niet kunt doen ;-).

In een berichtje
Het grootste voordeel aan een berichtje sturen, is dat het niet face-to-face is. Je kunt je tekst zo vaak herschrijven als je maar wilt, en hij ziet je knalrode hoofd ook niet wanneer je je gevoelens out in the open gooit. Goede combi, toch?

Do
Houd het simpel en duidelijk. Stuur bijvoorbeeld: Je lijkt me een leuke jongen, heb je zin om een keer samen te gaan eten/chillen/skiën/vul zelf in? Hij zal jouw coole actie kunnen waarderen.

Don’t
Hetzelfde berichtje sturen, terwijl hij jou nooit zijn nummer heeft gegeven. Of amper weet wie je bent. Of je überhaupt niet kent. Grote kans dat zijn creep alert belletjes gaan rinkelen, en dat willen we natuurlijk niet.  

Little miss cheerleader
Laat hem merken dat je hem leuk vindt, door hem te supporten in wat hij doet. Speelt hij in een band, een voetbalteam of heeft hij een ander belangrijk evenement? Dan is dit misschien je kans.

Do
Vertelt hij al weken over zijn moment in de spotlights? Zorg dan dat je erbij bent. Na afloop kun je zijn ego een boost geven door te vertellen hoe amazing hij was. Heeft zijn voetbalteam 12-0 verloren, of speelde hij de zaal leeg met een valse gitaar? Vrolijk hem dan op: Een fietsritje naar huis/McFlurry/sneaky kiss moet deze avond toch wel beter maken..?

Don’t
Op komen dagen terwijl hij je nooit iets heeft verteld over het event. En al helemaal niet als je uren in de bosjes voor zijn huis hebt moeten liggen, alleen maar om hem te kunnen volgen naar de locatie. Die vorm van support zal hij niet kunnen waarderen. En can you blame him?

Show your moves
Je bent lekker aan het dansen in de stad met je vriendinnen, als je ineens een superknappe jongen bij de bar ziet staan. Als een tijger MOET jij achter deze prooi aan.

Do
Ga zo nonchalant mogelijk naast hem staan, en bestel een drankje. En als je dan toch bij hem in de buurt bent, kun je maar net zo goed meteen vragen of hij zin heeft om te dansen. Tijd om hem in te pakken met je goede moves! 

Don’t
Het bovenstaande doen, terwijl hij hand in hand met een meisje staat. Waarschijnlijk is hij dan bezet. Het kan natuurlijk altijd nog zijn zusje zijn, die toevallig haar bril vergeten is, hierdoor geen hand voor ogen ziet, en de hand van jouw crush nodig heeft om staande te blijven. Maar die kans is één op tien miljoen. Minstens.

Schrijfskills
Vind jij wachten op een Whatsappje al zenuwslopend? Probeer je dan maar eens voor te stellen hoe dat vroeger was, toen lovers elkaar nog gewoon brieven schreven. Het duurde even voordat je antwoord kreeg op de vraag ‘hoe is het?’, maar stiekem was het toch wel erg romantisch…

Do
We snappen dat je het niet ziet zitten om een gedicht van vier kantjes naar zijn huis te sturen, om vervolgens te horen dat zijn moeder de brief per ongeluk heeft opengemaakt. Houd het daarom kort, maar krachtig. Schrijf dat je hem cute vindt en hem ook wel eens buiten school of werk om zou willen zien. Enger dan een Whatsappje, maar wel veel persoonlijker.

Don’t
Het briefje onder zijn ruitenwissers stoppen, terwijl hij je nooit verteld heeft wat voor auto hij heeft. Ook nooit bij hem thuis geweest? Gooi het briefje dan vooral niet door zijn brievenbus #stalkeralert ;-).

 

Fotografie: Chris Eckert