Zits go away, please!

Blegh, heb jij weleens last van een puistje hier en daar? Vanaf nu niet meer, want de battle tegen de ettertjes win jij! Hoe? Met een lesje over de beste ingrediënten tegen puistjes van dokter CG! Check op de verpakkingen in de drogist waar de stofjes in verwerkt zitten. Lees en leer…

 

 

 

 

1. Benzoylperoxide

Dit stofje is bacteriedodend (say bu-bye to zits), maar kan wel uitdrogend werken. Gebruik het product daarom niet dagelijks en wissel het af met een hydraterende crème.

 

 

2. Salicylzuur

Dit is het product dat het meeste voorkomt in producten tegen acné. Het stofje verwijdertverwijder de dode huidcellen en dat zorgt ervoor dat er geen vuil op je gezicht of in je poriën achterblijft.

 

3. Zwavel

Klinkt heftig, maar dat is het in kleine percentages niet. Zwavel doodt net als benzoylperoxide de bacteriën. Het verschil is dat dit ingrediënt vaak vermengd is met wat concealer. En daarom dus vooral als spot treatment geschikt. Doe een klein beetje op de puistjes en let the magic happen…

 

 

4. Tea Tree olie

De mildste variant van alle ingrediënten tegen zits. Voor snel resultaat (die date van vanavond, dus!) kun je dus beter voor een ander product kiezen. Gaat het meer om de lange termijn? Dan is het natuurlijke goedje perfect.

 

 

5. Kojiczuur

Niet geschikt voor break-outs, maar het helpt wel tegen pigmentvlekjes die ontstaan zijn door puistjes. Combineer het met salicylzuur om het bovenste laagje dode huid te verwijderen, dan kan het kojiczuur nog beter zijn best doen.