Haar kleuren? Kleur behouden doe je zo.

Na weken over je nieuwe haarkleur nagedacht te hebben, is het dan eindelijk zover. Je hebt de kappersstoel overleefd en bent megablij met je verse kleurtje. Maar oh my gosh – na drie wasbeurten wordt de kleur al dof en grauw. Helemaal niet nodig, CG! heeft namelijk de 5 beste producten bij elkaar gezocht die kleurvervaging tegengaan…

 

Shampoo en conditioner
Kies voor een shampoo en conditioner met een uv-filter erin en kijk op de verpakking of het product ook geschikt is voor droog haar. Geverfd haar is namelijk altijd nét wat droger. L'Oréal Elvive Color Vive is bijvoorbeeld perfect voor girls met gekleurd haar.

 

Glansserum
Met een glanzende bos lokken komt de kleur net even iets beter uit dan een droge bos, euh, stro. Laat de droogshampoo daarom even voor wat-ie is en kies voor een glansserum. Doe een drup in handdoekdrooghaar en op droog haar. Hoppa, glanzender kan niet! O, en meer druppels serum gebruiken is een no-go, glanzend is namelijk niet hetzelfde als vet ;). Deze variant van Biosilk maakt je haar superzacht en shiny.

 

Heat Protector
Ben je vaak met de föhn, stijltang of krultang in de weer? Gebruik dan een product met warmtefilter, zodat je jouw haar niet beschadigt (en het dus niet droger en doffer maakt). Bijvoorbeeld deze, van Taft.

 

Masker
Eén keer per week je haar goed insmeren met een masker, een kwartier (of korter, check de verpakking) laten zitten en uitspoelen is een must als je geverfd haar hebt. De kleur wordt daardoor namelijk geboost en blijft daardoor langer mooi. Kies voor een variant met uv-filter, zoals deze van Dove. Koop niet een reparerend masker, die trekt namelijk vaak de kleur uit je haar – vooral als er een roodtint inzit.

 

Colour Boost
Ojee, is je kleur toch vervaagd? Tijd voor een colour boost! Die brengt roodtinten weer tot leven, maakt van lichtblonde girls weer stralende blondes en boost kopertinten. Henna Plus heeft ze in ’t assortiment, je koopt de boosters bij De Tuinen.