Work (not so) hard, play harder

Een bijbaantje in een restaurant, kledingwinkel of supermarkt kan superfun zijn. Maar let’s be honest, meestal werk je niet omdat je het zo leuk vindt. Dit doe je vooral voor het geld.

Je bent natuurlijk al druk genoeg met school en een social life, maar moet érgens jouw fashion items, beautyproducten, bioscoopbezoekjes en telefoonrekeningen van betalen. Toch?

Think again! Deze vijf bijbaantjes zijn zo leuk, dat het feit dat je er geld mee verdient bijzaak is. Waar kunnen we tekenen? En mag fulltime ook?

 1. Kattenoppas. Yep, that’s as good as it sounds. Grote vraag onder baasjes die hun miauwende viervoeter het liefst in hun vertrouwde omgeving achterlaten als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan. Die hebben dus een kattenoppas nodig.
   
 2. Meubilair-tester. Machines kunnen meubelmakers niet vertellen of een bank of bed comfy is. Dat is als meubilair-tester dus your job. Als je dit fulltime doet, kan je er zomaar 1800 euro per maand mee verdienen. Kassa!
   
 3. Pandaknuffelaar. Dat bestaat dus for real. Een pandacentrum in China is op zoek naar iemand die 365 dagen per jaar met babypanda’s wil knuffelen. En dat voor 2500 euro per maand. Oh. My. God. Moet je alleen voor naar China verhuizen, zodat je ze elke dag na school even aandacht kunt geven.
   
 4. Chipsinspecteur.  Heb jij weleens een écht aangebrand chipje in je XL-zak gevonden? If so, dan heeft de chipsinspecteur zijn werk niet goed gedaan. Fabrikanten huren namelijk iemand in om de mislukte exemplaren eruit te vissen. Dat je er af en toe ook een goede tussenuit pakt om zelf op te peuzelen, zouden wij bij de sollicitatie achterwege laten.
   
 5. Zeemeermin of prinses. Als zeemeermin is het jouw werk om á la Ariël zo elegant mogelijk een aquarium door te zwemmen. Je moet er alleen wel minimaal tweeënhalve minuut je adem voor kunnen inhouden. Maar no worries als je dat niet kunt. In dat geval kun je altijd nog als een andere Disney prinses je entree maken op kinderfeestjes. 

 

Fotografie: Instagram @renguofficial