Omdat je ze altijd en overal kunt gebruiken en we aan mode inspiratie nooit genoeg hebben, zetten wij de vijf leukste fashion apps voor je op een rijtje.

Deze maand staat natúúrlijk (nog meer!) in het teken van mode, de Fashion Weeks zijn in volle gang en het modevolk vliegt van de ene fashion-hoofdstad naar de andere. Wil jij ook zo graag alle modeshows en aanwezige fashionista's zien? De volgende apps helpen je alvast op weg.

 

1. The cut on the runway (gratis, voor iPad)

 

Kun jij als fashion lover geen genoeg krijgen van alle catwalkbeeldenThe cut on the runway heeft alle foto's van de grootste Fashion Weeks en jij kunt ze bekijken! Check ook video's van shows en lees het laatste modenieuws.

 

2. Cloth (gratis, voor iPhone en iPod touch)

 

Trots op al jouw modecreaties en wil je ze het liefst op de foto zetten, de foto's bewaren, op categorie ordenen en delen met anderen? Dat kan met de Cloth-app. Handig: Cloth werkt samen met een weersysteem en laat weten welke outfit het best gedragen kan worden op een regenachtige of juist zonnige dag. Cool!

 

3. Style and the city (gratis, voor iOS)

 

Met deze app bekijk je streetstyles uit New York, Milaan en Parijs. Wie weet, word jij zo geïnspireerd dat je straks in jouw oude kloffie weer een nieuwe outfit ziet. Heaven!

 

4. Styleshare (gratis, voor iOS en Android)

 

Gebruik jij Instagram en Facebook eigenlijk alleen om al je geweldige outfits te laten zien? Ook handig: Styleshare! Dit is een sociaal netwerk dat zich specifiek richt op het vertonen van kledingitems of outfits. Voeg vrienden toe en laat je door anderen inspireren.

 

5. Brushes (gratis, voor iPhone, iPad en iPod touch)

 

Een echte modeontwerpster in de dop móét deze app hebben. Met dit teken- en knutselprogramma maak je de tofste creaties. Karl Lagerfeld gebruikt Brushes zelfs voor het schetsen van zijn ideëen. Must-have!