Het kan de beste overkomen…

In je hoofd heb je alles zó goed gepland. Je draagt je mooiste glimlach, je beste outfit en je hebt je best hair day ever. Alles verloopt smooth en je crush werpt zich zo voor je voeten. In de praktijk verloopt alles alleen nét even anders…

1. Je schept al dagen op tegen je vriendinnen over die cutie in de kroeg op je vakantiebestemming. Je vriendinnen zitten thuis, maar willen hem natuurlijk ook zien. Je besluit stiekem een foto te maken, inclusief flits. The horror. 

2. Je loopt op straat en de knapste jongen ever loopt je tegemoet. Tot je verbazing verschijnt er een brede glimlach op zijn gezicht en steekt hij zijn hand op. Enthousiast zwaai je terug. Tot je je realiseert dat hij de persoon achter jou groette. Iemand een onzichtbaarheidsmantel te leen?

3. Onverwachts komt je crush naar je toe en knoopt een gesprek aan. A dream come true, maar jij vergeet plotseling hoe je normaal moet doen. Je begint te zweten, te stotteren en geen foundation op de wereld kan op tegen jouw knalrode hoofd.

4. Je raapt al je moed bij elkaar en vraagt aan die leuke boy uit je klas of hij zin heeft om bij jou thuis huiswerk te maken. Je zet een muziekje op en maakt het extra gezellig op je kamer. Wat neemt hij mee? Al z’n schoolspullen plus huiswerk voor de volgende week, voor het geval jullie snel klaar zijn…  

5. Je sluit je zin per ongeluk af met een 😉 in plaats van een :-). Maar één teken van elkaar verschillend, en toch zoveel power om het hele gesprek awkward te maken.