Het helpt – ECHT!

Je beste vriend is de smartphone en je wil niks missen, zodat je Facebook, Snapchat en Instagram steeds checkt. Jouw phone is dé connectie met de rest van de wereld en het gaat soms zo ver dat jij tijdens het etentje met je BFF's non-stop op je mobiel kijkt. 

Het lijkt alsof we niet meer zonder kunnen, maar dat kunnen we zeker wel. Want eigenlijk is het een kwestie van goed plannen en op bepaalde momenten je telefoon pakken. 

Maar hoe ga je dat aanpakken?

Om te beginnen door snel verder te lezen, want CG! geeft je tips hoe jij cold turkey kunt afkicken

1. Zet je meldingen en notificaties uit. Daardoor kun jij dat knipperende lichtje makkelijker negeren en heb je niet steeds de behoefte om het schermp te unlocken.

2. Licht je vrienden in. Hoe vaak krijg je een app van je vrienden die je à la minute MOET beantwoorden. Jammer joh! Jij moet je soms ook concentreren, dus als het echt belangrijk is, dan bellen ze maar!

3. Plan momentjes in wanneer je op je telefoon mag kijken. Aan het begin van de dag, tijdens de lunch en voordat je gaat slapen. Dan houd je het beperkt en heb je waarschijnlijk een huge aantal apps van je vrienden, dat is dan wel weer leuk! 😉

4. Een beetje meer hardcore is om je telefoon de hele dag – of in ieder geval tijdens schooltijd helemaal uit te zetten. Heftig, we know, maar bekijk het positief: je kunt nu echte gesprekken met je friends voeren. Face to face. En dat is veel leuker! 

5. Op een gegeven moment ben je er zo aan gewend om je telefoon niet meer te gebruiken, dat je dan helemaal klaar bent voor de laatste stap: je telefoon thuis laten. Don't worry, het hoeft niet elke dag, maar neem je voor om minstens één dag je digital best friend thuis te laten.