Zeg maar vaarwel tegen je dry skin!

Brace yourselves, het koude weer is coming. Sommigen van jullie zijn hier misschien juist excited om, maar je huidje is hier iets minder happy mee. 

Het koude weer kan er namelijk voor zorgen dat je huid enorm uitdroogt. Maar, no worries, CG! deelt vijf tips over hoe je deze droge huid kan tegengaan.

Trust us, je huid zal je dankbaar zijn. Bye dryness! 

1. Gebruik een volle crème
Door een vollere crème te gebruiken voor je gezicht (zowel een dag- als nachtversie) kan je je gezicht goed voeden on a daily basis. Is de huid op je lichaam ook erg droog? Gebruik hiervoor dan een voedende bodylotion of bodybutter. Deze ruiken vaak ook nog eens heerlijk <3 2. Drink genoeg water
Omdat je huid naar vocht snakt, is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. Probeer minimaal 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Dit kan misschien een uitdaging zijn, maak er daarom een challenge van voor jezelf. Er zijn bijvoorbeeld genoeg apps die je reminden om water te drinken en ook bijhouden hoeveel je hebt gedronken.

3. Te heet water is een no go!
Heet water droogt de huid enorm uit. Probeer dus tijdens het douchen (of badderen) niet te heet water te gebruiken! Het is daarbij ook beter voor je huid om per week niet te vaak te douchen of te badderen, ook al is het nog zo lekker met het koudere weer. Zo behoudt je huid beter zijn vochtbalans. 

4. Vermijd zeep
Nog zo'n uitdroger voor je skin: zeep. Gebruik geen zeep als het gaat om het wassen van je gezicht en lichaam. Kies eerder voor bijvoorbeeld een facewash die speciaal is gemaakt voor de droge huid. Voor het lichaam bestaan er ook genoeg showergels die rekening houden met je droge huidje. Veel beter dan ‘gewone’ zeep dus!

5. Gebruik een verzorgend maskertje
Als laatste tip kan je het beste je huid zo nu en dan voeden met een gezichtsmaskertje. Ook voor de droge huid zijn er speciale maskers, bijvoorbeeld die met avocado of honing erin. Kan je er gelijk een leuke girl’s night van maken met facemasks

Beeld: Instagram