Aaargh!

Oh no, het is weer zover: je hebt een Bad Hair Day. Hoe je het ook wendt of keert, je haar zit voor geen meter en weigert mee te werken. What to do?

CG! deelt vijf manieren hoe je er toch nog voor kan zorgen dat je er niet als een vogelverschrikker uit ziet, of dat het niet lijkt of je net je vinger in een stopcontact hebt gestoken.
 

1. Wassen!
Heb je nog wat tijd over in de ochtend? Was je haar! Dit zorgt ervoor dat alle vettigheden en rare vormen in je haar eruit gaan, en dat je een fresh start kan maken met het stylen van je schone haar.

2. Droogshampoo is je redding
Misschien heb je ’s ochtends helemaal geen tijd meer om je haar weer te wassen en te stylen. De oplossing hiervoor: droogshampoo! Deze ‘shampoo’ spuit je op je haarwortels en masseer je in. Het maakt je haar minder vet en geeft het veel volume. Perfect!

3. Pak je fuzzy haar aan
Last van pluizig of statisch haar? Gebruik een speciale anti-pluis spray om die haartjes in toom te houden. Ook kan je ervoor kiezen om wat haarlak op je haar (of borstel) te sprayen voordat je het gaat borstelen. De haarlak zorgt ervoor dat de haartjes netjes op hun plek blijven zitten.

4. Tie it up
Lukt het nog steeds niet om je haar weer back to normal te krijgen? Probeer het dan vast te zetten in een staart, (messy) knot of vlecht. Met deze looks is het vaak super easy om je ontplofte haar goed weg te werken.

5. Schakel je stijl- of krultang in
Wat vaak ook goed werkt, is je haar stijlen of te krullen. Met de stijlang kun je rare plukjes glad maken, met de krultang kun je weer wat volume in het haar brengen. Great!

6. Hide it
Lukt niks van het bovenstaande? Probeer dan een hoed of pet. Door deze op je hoofd te zetten kan je een groot deel van je haar bedekken. Zo hoeft niemand te weten dat jij en je haar geen maatjes zijn vandaag. Oh well, je kan nu gelukkig wel naar buiten!

 

Foto: Chris Eckert/Studio D