In no time haal je alleen nog maar tienen!

Oké, oké… Studeren is ook niet onze favoriete bezigheid. Let's be honest: it's boring! Toch halen we liever een tien dan een vijf. Dat moet jou ook lukken met deze tips:
 

1. Verspreid de leerstof over twee weken. Zo hoef je elke dag maar een beetje te leren en lijkt het niet alsof je een Mount Everest aan boeken moet beklimmen ;-).

2. Maak een samenvatting of schrijf in kernwoorden de belangrijkste informatie op. Onbewust onthoud je zo al een groot deel van de stof!

3. Merk je dat er écht geen leerstof meer bij kan? Neem dan een kwartiertje pauze en doe iets leuks. Dan kun je er daarna weer fris tegenaan.

4. Maak overhoorkaartjes. Schrijf op één kant een vraag en op de andere kant het antwoord. Hoe vaker je deze doorneemt, hoe hoger je stapeltje 'deze vragen weet ik' wordt.

5. Sharing is caring. Deel jouw samenvatting met je BFF en vraag of zij jou ook iets wil sturen. Of ga een uur voor het examen bij klasgenoten zitten. Zij noemen sowieso nog wat dingen waar jij overheen gelezen hebt. Nice!

Wat is jouw gouden studietip?