Zo ben je binnen no-time ontspannen!

Het leven is zwaar soms. Helemaal wanneer je op je fietsje door de regen naar je werk moet, zes tentamens moet leren terwijl er een Pretty Little Liars marathon op je planning staat, of wanneer je gewoon even helemaal klaar bent met deze herfstdag. We feel you, girl.

Daarom heeft CG! nu zes tips voor je op een rijtje gezet, die je helpen om weer je relaxed, awesome self te worden. 1, 2, 3… ZEN.

1. Badderen
Laat het bad vollopen en gooi je favoriete badschuim of bath bomb in het dampende water. Zet een ontspannen muziekje op en steek wat kaarsjes aan in de badkamer. Binnen no-time ben jij weer helemaal relaxed. Geen bad? Ga dan lekker lang en warm douchen op jouw soundtrack.

2. Walk it out
Een klein rondje door je straat of een park lopen kan al wonderen verrichten. Oké, niet met dit weer misschien, maar wel als het droog is buiten. Een beetje frisse lucht is altijd goed, en als je even niks aan je hoofd hebt, zie je misschien ook weer dingen die je eerst niet zag. Een super mooie zonsondergang, of een hele knappe buurjongen bijvoorbeeld.

3. Singing in the rain
Als je niet bang bent voor een natte coupe, ga dan lekker wél naar buiten als het regent. Weet je nog hoe leuk het vroeger was om met je regenlaarsjes in de plassen te stampen? Trek je wellies aan, en ga eens lekker in de plassen dansen. Je bent nooit te oud om lol te hebben, toch? 😉

4. Eet aardappelen en bananen
Niet door elkaar natuurlijk, daar word je vast niet vrolijk van. Maar aardappelen en bananen zitten vol met kalium, die je bloeddruk doen dalen. In tijden van stress gaat je bloeddruk juist omhoog, dus deze heroes kun je dan hartstikke goed gebruiken. Frietjes met een bananenmilkshake, anyone?

5. What’s that smell?
Sommige geurtjes werken instantly ontstressend. Lavendel- en pepermuntolie zijn rustgevend en helpen je te concentreren als je even helemaal in paniek bent. Enne, even snuffelen aan je lover werkt natuurlijk ook altijd goed.   

6. Smooch fest
En als je dan toch in de buurt van je boy bent, geef hem dan ook meteen een goede kus. Tijdens het zoenen komt er endorfine vrij in je lichaam, die je een happy boost geven. Kies alleen wel een goed moment uit. Middenin een tentamen is waarschijnlijk niet zo’n goed idee… 😉

 

Fotografie: Cheyenne Ellis