Met deze tips koel je in no-time af

It's getting hot in here! Enne, morgen wordt het nog veel warmer ;-).

Heb je moeite met het trotseren van het tropische weer? No problem, want met deze bijzondere afkoel tricks ben je in no-time weer een koele kikker. 
 

1. Bommetje!
Laten we maar beginnen met de meeste simpele trick: neem een duik in het zwembad. Bonuspunten als je voor een onverwarmd zwembad gaat, maar daar moet je wel heel veel lef voor hebben ;-). Geen zwembad in de buurt? Een lauwe douche doet wonderen. 

2. Komkommertijd
Leg een komkommer even in de vriezer, zodat-ie goed koud wordt. Daarna snij je 'm in plakjes. Leg de plakjes koude komkommer op je gezicht, armen, benen, whatever, en ga rustig liggen. Een beetje vreemd, maar wel lekker verkoelend. En ook nog eens goed voor je skin. Need we say more

3. Dippen maar
Dip je voeten in een bak met koud water voor instant refreshment. Of houd je polsen onder de koude kraan voor hetzelfde effect. Easy does it. 

4. Frrrreeze 
Vouw je kussensloop en je lakens op en leg ze in de vriezer. Voordat je gaat slapen haal je ze er weer uit, et voilà. Een ijskoud bedje ;-).  

5. We all want ice cream
Waterijsjes zijn natuurlijk altijd the bomb. Maar als het buiten bloedheet is, zijn ze nog veel lekkerder. Kom maar door met de Raketjes! 

6. Cool down
Voor de laatste trick hoef je helemaal niks in huis te halen, want je hebt je afkoel-tool gewoon al in de keuken staan ;-). Jep, de koelkast is je held. En het enige wat je hoeft te doen is de deur te openen en te genieten van het koude briesje. Ahhhh…

Fotografie: Anne Menke