En alles over haar MTV The Ride special

Ze is cool, heeft een amazing stem en maakt supertoffe songs; we hebben het natuurlijk over Rita Ora. De beauty brak op 22-jarige leeftijd door met haar hit Hot Right Now. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de hitlijsten. 

Maar dit succes is haar niet zomaar komen aanwaaien. In MTV's The Ride vertelt Rita herself over haar ride naar succes. Awesome! 

Je checkt The Ride aanstaande zondag op MTV. Maarre, bij CG! kom je nu alvast in de mood met deze 6 fun facts over Rita. 

1. Oops!
Wist je dat Rita's eerste doorbrak bij toeval gebeurde? Rita's moeder liet haar optreden op een talentenjacht in een pretpark. Enne, laat daar nu net een Grammy Award winnende producer in het publiek zitten. Geluksvogel! 😉 

2. Big Sis Bey
In 2009 zat Rita in een flinke dip. Ze verhuisde in haar uppie van Londen naar Brooklyn, en kreeg al snel last van mega heimwee. Gelukkig kwam Beyoncé to the rescue en de twee raakten dik bevriend. Inmiddels noemt Rita haar dan ook Big Sis Bey. Cute <3. 

3. Winning besties
Bey is niet de enige celeb bestie van miss Ora. Tijdens Rita's eerste US-tour ging Iggy Azalea mee op pad. De twee werden instantly vriendinnen. Goede combi voor een samenwerking, toch? Yep. Daarom schreef Katy Perry het nummer Black Widow voor Rita en Iggy. Het liedje werd driemaal platina in de VS en zorgde voor een nóg grotere doorbraak. Girl power! 

4. Multi-talent
Naast artiest is Rita ook actrice. Vanaf haar vijftiende speelde ze al in verschillende films. Zo heeft ze de rol gespeeld van Christian Grey's zus in Fifty Shades of Grey. En wist je dat ze ook haar eigen kledinglijn heeft ontworpen? Must-have alert!

5. Wereldburger 
Enne, there's more! Rita is ook de Honorary Ambassador van de republiek Kosovo. Haar familie verliet het door oorlog vernielde land toen Rita nog geen jaar oud was. In september 2012 ging ze terug om daar de clip op te nemen voor Shine Your Light, het nummer dat ze schreef over haar geboorteland. Rita’s familienaam is Sahatçiu.

6. HELDIN 
Rita was namelijk degene die tijdens de MTV Movie Awards 2014 op het GENIALE idee kwam om Zac Efrons T-shirt open te scheuren. Op het podium. Voor de camera. Rita, we zijn je eeuwig dankbaar <3 <3 <3.Meer Rita Ora? Kijk dan aanstaande zondag naar The Ride, om 19.15 uur op MTV.

Foto Rita: Instagram