Need some inspi?

Iets leuks doen zonder geld? Degene die zegt dat dat niet kan, liegt. The world is yours. Met of zonder gevulde portemonnee.

1. Het strand is een heerlijke plek om te zijn. Gevulde strandtas mee en gaan met die banaan. Een zonnetje, gezelschap. What else do you need? Net zo lekker (of lekkerder) als het zwembad, maar 100% free. Ook op een dag waarop het zonnetje niet volop schijnt, is het de ideale plek om even uit te waaien.

2. Ga erop uit. Niet wandelend, maar met skeelers aan je voeten. You go sporty spice! Lekker in je eentje, maar ook gezellig met je best friend. De wereld ligt aan je voeten, girl.

3. Ga naar een kinder- of stadsboerderij. Want zeg nou zelf: het is zeker heel lang geleden dat je zoiets hebt gedaan. Maar in tijden van verveling en geldgebrek is het superfun om schaapjes te aaien, konijntjes te voederen en naar de stekelvarkentjes te kijken. En je wordt er zo lekker zen van.

4. In the mood for something more exotic? Ook dat kan for free (eventuele reiskosten buiten beschouwing gelaten). Stichting AAP verzorgt apen en andere exotische zoogdieren die een heftig leven achter de rug hebben. Op de Apeneilanden in Almere kan je de diertjes bezoeken. Ook het Bijenhuis in Wageningen is weer eens wat anders dan anders.

5. Speel toeristje in eigen land. Sounds fun, right? Ga naar de steden waar je altijd nog eens naartoe wilt gaan. Bekijk kerkjes, doe de stadswandeling. Houd het gratis of maak het zo duur als je zelf wilt. It’s totally up to you. Met je zelfgesmeerde broodje op een bankje mensen kijken, is ook heel leuk.

6. Last but not least: er zijn superveel zomerse hotspots waar de toegang gratis is. Zoals het openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam en Parkpop in Den Haag. 

Fotografie: Chris Eckert/Studio D.