Het is makkelijker dan je denkt.

De winter is met alle kou niet echt een pretje voor je huid. De kans is groot dat jij tijdens deze tijd van het jaar last hebt van een droge huid. Je bent niet de enige! 

Daarom heeft CG! een lijstje gemaakt met een heleboel tips om je droge huid weer lekker zacht en stralend te maken! 

1. Douche niet met te heet water. Als je dit doet, droogt je huid supersnel uit. Kies voor een lauwe douche. Doe dit ook wanneer je jouw gezicht schoonmaakt.

2. Het wordt al zó vaak gezegd, maar het helpt echt: drink 1,5 liter water per dag. Vind je dat een beetje veel? Groene thee mag ook, dus dan krijg je én genoeg vocht binnen én het is goed voor je huid. Score! 

3. Eet één keer per week vette vis zoals zalm en makreel. Deze vullen het talg in de huid aan, waardoor-ie minder droog wordt. 

4. Gebruik verzorgingsproducten op basis van olijfolie. De olie zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel blijft en brengt het vochtgehalte van de huid weer in balans.

5. Breng twee keer per week een masker aan voor het huidtype dat bij je past. Het vocht- en vetgehalte wordt hierdoor weer aangevuld. Voor de droge huid zijn aloë vera en avocado maskers zeker aanraders!

6. Twijfel je welke producten het beste bij jouw huid passen? Breng dan een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Het kost natuurlijk wel wat geld, maar zij kan jou precies vertellen hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen.

bron: Weheartit