Herkenbaar?

Jullie zijn beste vrienden en elkaars grootste vijanden: je broertje en jij. Vroeger leken jullie misschien nog sprekend op elkaar, maar tegenwoordig zijn er plenty voorbeelden op te noemen waaruit blijkt dat anderen echt niet verwachten dat jullie familie zijn.

1. Toen jullie nog ongeveer even groot waren en jullie moeder nog zorgde voor matching kleding kon het niet missen: die twee cuties zijn broer en zus. Tegenwoordig steekt je kleine broertje boven je uit, hebben jullie een heel andere kledingstijl en door jouw make-up valt het niet meteen meer op dat jullie ogen eigenlijk precies hetzelfde zijn.

2. Jij zegt A en hij zegt B. Is hij het nou echt niet met je eens of wil hij je expres dwars zitten? Maar één ding mag gezegd worden: jullie gaan elkaar niet meer meteen te lijf bij het eerste de beste akkefietje. Als jullie dat wel zouden doen, zou jullie familieband er dan wat dikker bovenop liggen?

3. Eén blik zegt meer dan duizend woorden. Jullie kennen elkaar door en door en hoeven echt niet alles uit te spreken om elkaar te begrijpen. Als jullie grinnikend naast elkaar over straat lopen, worden jullie aangekeken alsof jullie een stelletje zijn. Hee, dat je niet meer echt kunt zien wie er ouder is en dat we een jongen en een meisje zijn, betekent nog niet dat we in love zijn, hoor! Losers

4. Als je mensen vertelt over je kleine broertje denken ze dat hij nog rondrijdt op een driewieler en dat jij bent belast met oppasavondjes. Niks is minder waar. Als ze hem uiteindelijk ontmoeten, hebben ze niet door dat ze je jouw grote kleine broertje voor zich hebben. Zo mini is hij eigenlijk helemaal niet.

5. Als het oorlog is, dan is het ook goed oorlog. Hij zegt je misschien het liefst luid en duidelijk de waarheid. Jij bent meer queen koude oorlog. Negeren it is. Als mensen nu bij jullie in de buurt zouden komen, zouden ze niet eens door hebben dat jullie elkaar kennen.

6. Jullie hebben een andere haarkleur en een andere lichaamsbouw (dúh: hij is een jongen en jij een meisje). It’s not all about the looks. Dat jullie dezelfde humor hebben, zie je niet van een afstandje. En dat heb je natuurlijk ook niet door als jullie niet on speaking turns zijn ;-).

7. Hoe kunnen twee mensen (lees: je ouders) zulke verschillende wezens creëren? En dan hebben we het nu dus echt niet over uiterlijk. Jullie hebben andere interesses, andere hobby’s, vaak dezelfde mening maar heel vaak ook echt niet. Jullie hebben andere plannen voor de toekomst. Samenvattend: jullie staan compleet anders in het leven. Is dit een fase of zijn jullie echt totally different? #wewillsee!

 

Fotografie: Nick Onken.