…zonder donkere dagen

Iedereen staat er van te kijken. Jij bent dé positivo onder je vriendinnen. En hoe dat komt? Doordat je er altijd vanuit gaat dat het wel goed komt.

Jij redeneert en relativeert. Goodbye negative energy, hello good vibes! Deze levensmotto’s helpen jou door de donkere dagen heen. Het zijn de spreuken die je opdreunt als je besties niet zo lekker in hun vel zitten.

1. ‘Waar een wil is, is een weg.’
Als iemand tegen jou zegt dat je iets niet kunt, dan neem je dat niet zomaar voor lief. En dat zouden anderen ook niet moeten doen. Als je iets wilt, dan ga je ervoor. En kost dat wat meer moeite? Dan geniet je er extra veel van als het uiteindelijk toch lukt.

2. ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.’ Iedereen heeft goeie en minder goeie dagen, maar daardoor laat jij je niet ontmoedigen. Soms horen tegenslagen er helaas bij. Als anderen maar niet denken dat jij zo uit het veld geslagen bent.

3. ‘Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.’
Als jij dan een keer een dipje hebt, is dat precies wat jij doet. Jij nodigt je BFF uit voor een filmmarathon: roddels, gezichtsmaskertjes, pyjamaparty, kussengevecht en veel te veel chocola. Waar maakte je je ook alweer zo druk over?

4. ‘Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn.’ 
Als er een keertje om je gelachen wordt dan weet jij: je bent jezelf. En daarbij ben je liever uniek dan dat je uit onzekerheid maar meedoet met de grote massa. Als zij lachen, dan zegt dat meer over hen dan over jou. Daarbij ben jij natuurlijk helemaal geen lachertje, want mensen bewonderen jou om je zelfvertrouwen. Maar ook jij moet toegeven: als je voor eventjes een unicorn mocht zijn in plaats van jezelf, dan zou je het wel weten.

5. ‘Goede vriendinnen zijn net sterren: je ziet ze niet altijd, maar je weet dat ze er altijd voor je zullen zijn.’ Ja, jij staat elke dag op met het idee dat je hoe dan ook je fabulous friends aan je zijde hebt. Jullie maken samen lol, delen al jullie geheimen. Als je een keer moe bent is het prima make-uploos op de bank te hangen in een joggingsbroek. Wat maakt het uit? Jullie kennen elkaar op z’n slechtst en op z’n best. En last but not last: als één van beiden verdrietig is, schiet de ander te hulp met tissues en heel veel liefde.

6. ‘What doesn’t kill you makes you stronger.’ Deze lijfspreuk maakt minder leuke ervaringen bijna weer positief. Die ervaringen maken jou sterker en geven je ervaring. Wow, ben je seriously volwassen aan het worden?

7. ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.’ Uiteindelijk kan jij zelfs met je vriendinnen gieren van het lachen om je ex-vriendje die het uitmaakte via een WhatsApp-berichtje. Niemand is veilig en geen onderwerp wordt geschuwd. Keep up the good work!

Fotografie: Dominique Charriau/Getty Images.