Kan je ze allemaal afvinken?

Twee handen op een buik, twee zielen, één gedachte. We hebben het natuurlijk over jou en je best friend. Het is alsof jullie elkaars gedachten kunnen lezen. Eén blik zegt meer dan duizend woorden. Ja, ja, het zijn allemaal clichés, maar ze zijn wel heel herkenbaar. Right? Voor een buitenstaander weleens lastig, want jullie hebben zo jullie eigen habits.

1. Waar jullie het nou echt over hebben, is alleen voor jullie duidelijk. Roddelen moet natuurlijk overal kunnen, dus hebben jullie codetaal en bijnamen. Geen plek (of juist misschien wel elke plek) is veilig voor jullie. ‘Code geel op vier uur!’

2. Dat ene grapje dat jullie allebei hilarisch vinden, maar steeds uit moet leggen. Irritant. Vooral aangezien jullie altijd de enigen zijn die moeten lachen. Tsja, je had er bij moeten zijn…

3. En dan is humor nog een dingetje op zich. Jullie kunnen af en toe helemaal dubbel liggen van het lachen omdat iemand zich verspreekt, omdat jullie iets geks zien gebeuren of net een vage flits van een verhaal opvangen. Eén blik is genoeg om bijna in je broek te moeten plassen (vooral erg handig tijdens de wiskundelessen van je meest strenge docent, NOT).

4. No explaining necessary als jouw mister perfect langsloopt. Zij weet precies op wat voor type jongen jij valt. Ze heeft het niet door omdat het kwijl van je kin afloopt hoor. Nee, gewoon omdat ze je begrijpt.

5. Soms heb je maar een paar woorden nodig om uit te leggen wat je bedoelt. She totally gets you! En als jij iemand niet uit kunt staan, dan kan zij dat ook niet. Hoe dat nou komt weten jullie allebei ook niet precies, maar het is zo en dat vinden jullie allebei wel fijn.

6. Die nieuwe tent vinden anderen maar helemaal niks. Dat jullie je er kunnen vermaken, lijkt onbegrijpelijk. Maar kom op, met goed gezelschap kan je het overal leuk hebben. En dat het een foute tent is… daar kunnen jullie alleen maar om lachen. Lol verzekerd!

7. Je moeder is er misschien niet blij mee als ze doorheeft dat jij een ernstige chocoladecraving hebt, maar zij wist dat het eraan zat te komen. Ze voelde het. Ze ging naar de winkel, kocht M&M’s en… toen was het kwaad geschied. Jouw BFF, jouw heldin.

Fotografie: Marley Kate.