Zo red je jouw beste vriendin

Oh no! Je vriendin is altijd smoorverliefd geweest op haar lover, maar ineens blijkt hij niet meer hetzelfde voor haar te voelen. Het gevolg: een superverdrietige vriendin, die nu samen met haar gebroken hart bij jou komt voor steun. Maar what to do?

Je kunt natuurlijk niet in een keer al haar liefdesdramarama oplossen. Maar met deze tips kun je de break-up misschien wel iets makkelijker voor haar maken.

Wie is de beste reddende vriendin in nood ooit? YOU!

1. Filmmarathon
En dan kies je natuurlijk niet voor alle Nicholas Sparks-films waarin alles om liefde en romantiek draait. Ga voor films met het thema girl power, zoals Legally Blonde.

2. Fluffy dieren
Neem haar mee naar de dierenwinkel en geniet zo lang als je wilt van alle schattige konijntjes, kittens en pups. Daar wordt iedereen blij van.

3. DIY-diva’s
Haal de 14-jarige in jezelf naar boven, en maak samen vriendschapsarmbandjes. Handig: er zijn veel leuke tutorials out there. Zoals deze

4. Shake it off
Bestorm de lokale sportschool en doe samen mee aan een zumbales. Dit is niet alleen goed voor je health, maar ook nog eens hartstikke lachen. Vooral als jullie allebei niet gezegend zijn met ritmegevoel ;-).

5. Shopping therapy
Een nieuwe outfit kan wonderen doen. Dus sleep haar mee naar een leuke stad en let the magic begin…  

6. Cry baby
Laat haar lekker uithuilen en luister naar alles wat ze te zeggen heeft. Het enige wat jij hoeft te doen is haar M&M’s, Oreo’s of jelly beans voeren.

7. Spread the looove
Geef haar de komende tijd wat extra complimentjes. Vertel haar hoe leuk ze is – want dat is ze natuurlijk ook – en zorg dat ze dat in haar oren knoopt. De sukkel die haar dumpte lijkt dat even vergeten te zijn, maar zelf moet ze dit altijd onthouden. 

 

Fotografie: Nick Onken