Chocolate is always a good idea…

‘Nee, ik hoef geen chocola. Ik heb al te veel chocolaatjes gegeten’, said no one ever. Oké, misschien wel. Maar dat hoeft dus niet! Als je pure chocolade eet, tenminste. Hier zijn namelijk 7 heel goede redenen om gewoon lekker nog een dark chocolate reep te pakken. You’re welcome 😉

Health note: vanaf nu elke dag een random reep pure chocolade eten is toch niet zo’n goed idee 😉 Ga voor chocoladerepen met 70% cacao en zonder toegevoegde plantaardige vetten. Die hebben deze 7 goede eigenschappen….

 

1. Het helpt je met rekenen.
Ja echt! Volgens Britse psychologen zit er in chocolade een verzameling van stofjes die hoofdrekenen makkelijker maakt. Dus hoe bereid jij je de volgende keer voor op een wiskundetoets? Juist, door chocola te eten (en te leren natuurlijk ;))
 

2. Het beschermt je huid.
Pure choco, that is. Diezelfde stofjes die rekenen makkelijker maken, beschermen je huid volgens Duitse onderzoekers ook tegen UV-straling. Maarree… vergeet niet gewoon zonnebrand te smeren, want chocolate alone is niet genoeg.

 

3. Het is healthy!
In pure chocola zitten veel antioxidanten en voedingsstoffen die huidveroudering tegengaan, de kans op een hartaanval verkleinen en beschermen tegen kanker. De kans op een beroerte is trouwens ook 20% kleiner als je per week 45 gram chocolade eet, zeggen Zweedse onderzoekers. Dat is ongeveer zo’n mini Tony’s Chocolonely-reep!

 

4. De oudste persoon ever (122) at ruim een kilo chocolade per week…
Say what?! Voordat je nu naar de supermarkt rent om een levensvoorraad aan chocolate bars te halen: de meeste chocolade die je daar koopt zit vol chemicaliën, en die zijn niet zo gezond. Maar… volgens onderzoekers kan het eten van chocola twee jaar aan je leven toevoegen. En daar nemen we met liefde nog een reepje op 😉

 

5. Chocolate is een work-out boost!
Van pure chocola krijg je net zoveel energie als van een kopje espresso. Als je een stuk pure chocolade eet voordat je gaat sporten, houd je het langer vol.

 

6. Meer choco, minder stress & meer happiness.
Stress voor school? Neem nog een hapje! Een Zwitserse studie zegt namelijk dat het eten van 40 gram dark chocolate per dag stress verlaagt. Baaldag? Chocola maakt je weer happy (duh!), want het boost het gelukshormoon serotonine.

 

7. Dankzij pure chocola heb je minder snacktrek.
Omdat er in pure chocolade veel vezels zitten, zit je er snel vol van. Bye cravings voor vette snacks!