Ze zijn bijvoorbeeld supercute…

Dat al die kattenfilmpjes zo populair zijn, dat begrijp je wel. Sterker nog, dat begreep jij allang. Hoe kan de rest daar nu pas achterkomen? Jouw kat is je best friend. En er zijn echt plenty redenen waarom je zo gek op ‘m bent.

1. Je kat is heerlijk zacht en houdt van knuffelen. Kom maar kitty cat, hier is nog een schoot vrij.

2. Hij is dankbaar en weet dat je gek op ‘m bent. Als je ‘m knuffelt, begint ‘ie enthousiast te spinnen. ‘Van je schoot af? Moet dat? Please, mag ik nog even blijven liggen?’ Je ziet het hem al denken. Nou oké, omdat jij het bent.

3. Je snapt je kat. Jij zou ook best de hele dag op de bank willen liggen en slapen. Af en toe naar je voerbakje lopen als je honger hebt. En je wordt nog de helft van de dag gemasseerd (lees: geaaid) ook. Niet verkeerd. Respect, jouw kat heeft het goed voor elkaar.

4. Je kat is er voor je als je hem nodig hebt. Jullie hoeven niet te praten. Het is oké. Het zit goed tussen jullie. En als je het echt niet meer ziet zitten, wil je ‘ie ook best een nachtje in je bed tegen je aankruipen en je bemoedigend toespinnen.

5. Hij maakt je aan het lachen. Nee, hoe hij reageert is niet altijd te voorspellen. Dan gooit ie je spulletjes ineens op de grond, komt ‘ie met de veertjes nog aan zijn bek aanlopen of begint ‘ie ineens speels in je hand te bijten. #cute!

6. Katten zijn the best, want ze zijn hygiënisch. Geen vieze poten en rare geurtjes, geen zand en poep in het huis. Hoogstens wat haren op kussens, kledingstukken die je per ongeluk hebt laten slingeren en dekentjes. Geen enkel dier kan perfect zijn. Dat snapt toch iedereen?!

7. Katten zorgen niet constant voor geluidsoverlast. Af een toe een schattig miauwtje en daar blijft het bij. Gelukkig heb jij geen last van minuten durende blafsessies. Thanks cat

Fotografie: BrunoPress.