Pen en papier in de aanslag? Maak nu je boodschappenlijstje voor dit weekend.

Je bent misschien fan van een #healthy lifestyle, maar ook jouw weekend is niet compleet zonder iets lekkers. En ja: het moet zoet zijn. Zit je nu even zonder inspiratie? No problemo, hier de lekkerste sweet treats op een rijtje.

1. Ben je vandaag echt niet vooruit te branden? Wordt het een weekend vol avontuur (op de televisie, niet in real life s’il vous plaît)? Maak het jezelf dan niet moeilijker dan het is. Haal een zak popcorn: even in de magnetron en klaar! Nutella of pindakaas schijnt de ideale dip te zijn. Let’s try this!

2. We all love cupcakes. En je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ideaal! Een pakketje waarbij je alleen de boel nog even door elkaar hoeft te gooien? Extra kleurstiften en marsepein? Helemaal vers zonder pakjes en zakjes? Hoe dan ook: minstens twaalf tegelijk in de oven, please. Wat is er nou lekkerder dan aan te kunnen vallen terwijl de cupcake nog warm is?!

3. Filmavondje? Ga voor de chocoladefondue. Zorg dat je kookchocolade hebt. Het zou zonde zijn als je chocolade aanbrandt en doe wat slagroom door het mengsel. Eén a twee deciliter per 300 gram choco is genoeg. En waar jullie mee gaan dippen is totally up to you. Tips: soesjes, aardbeien, stukjes banaan, stukjes appel, frambozen, marshmallows, lange vingers, ananas, gedroogde stukjes kokos. Mmmm

4. Al te veel gesnoept en wil je toch voor een meer verantwoorde snack gaan? Maak een smoothie. Je hebt ze in alle soorten en maten. Of je nu speciaal fruit inslaat of pakt wat op de fruitschaal ligt. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit. Deze fruity pleasure is lekker zoet en nog eens gezond ook.

5. Heb jij ijsvormpjes? Ga dan voor homemade fruitijsjes. Mix bijvoorbeeld watermeloen met vers limoensap. Of perzik met aardbeien en frambozen. Maar weet je wat ook heel lekker kan zijn? Banaan met cacaopoeder… Doe er eventueel nog wat honing, yoghurt of melk door. Girl, het is jouw feestje. Giet het in de vormpjes en even geduld hebben.

6. Het is dan wel weer eindelijk lente, maar dat betekent zeker niet dat het vanaf nu dan ook elke dag lekker weer is. Wat nu als het buiten weer eens ouderwets stormt en de gevoelstemperatuur -3 is? Dan wil je chocolademelk. Maar oelala als je jezelf echt wilt trakteren, ga je voor de witte chocolademelk. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is echt easy peasy.
Kook de melk die je nodig hebt voor één kop. Leg vier blokjes witte chocolade in je kopje en giet de melk erbij als die kookt. Roer goed, zodat het één heerlijke chocolademelk wordt. Wil je het helemaal afmaken? Leg dan kort een kaneelstokje in je chocolademelk. Toefje slagroom erop en drinken maar.

7. Zin om totaal iets nieuws te proberen? Ga dan voor de Amerikaanse s’mores. Je moet even aan de slag, maar it’s totally worth it. Per s’more ga je als volgt te werk: leg een cracker (bij voorkeur een vierkante) op een bakplaat. Beleg deze met een laagje pure chocola of melkchocola. Daar bovenop leg je een laagje marshmallow en die bedek je weer met een andere cracker. Even bakken totdat de marshmallow en de chocolade gesmolten zijn en bon appetit! Wist je trouwens dat dit ook het ideale toetje is bij de barbecue? Het enige verschil is dat je ‘m nu spiest en boven het vuur hangt.

8. Creabea? Onze foodblogger Chanan heeft altijd plenty leuke ideeën die je zelf of met een vriendin kunt uitvoeren. Met haar stappenplan erbij kan er helemaal niks meer misgaan. Wat dacht je van selfmade frozen yoghurt? Of een oreo milkshake? Niet alleen heel leuk om te maken, maar ook heel leuk om te proeven. Yum!