… en je wist niet eens dat je ze verkeerd deed

Ooit nagedacht over hoe je een banaan pelt of je haar wast? Sommige dagelijkse dingen lijken zo logisch, dat je geen idee hebt dat het ook anders zou kunnen. Laat staan dat je ze fout deed.

Wist je bijvoorbeeld dat je Nutella niet uitspreekt als nu-tella of nut-ella, maar als new-tell-uh. No worries, je bent niet de enige. En blijkbaar doen wij deze 8 dingen ook al ons hele leven fout. Jij ook? Gelukkig is er dan ook goed nieuws: als je weet hoe die 8 dingen wél moeten, is het leven so much easier #lifehacks.

 

1. Cupcakes eten
Ook altijd topping op je neus als een een cupcake eet? En bij de laatste paar happen geen frosting meer over? Dat kan anders. Zó eet je een cupcake the right way: maak een soort sandwich van je cupcake door de onderkant eraf te snijden of scheuren en die op de bovenkant te leggen. Dan blijft je neus tenminste schoon én geniet je van de topping tot het laatste hapje. Winning!

2. Woorden doorkrassen
Per ongeluk een lelijke spelfout gemaakt, een naam verkeerd geschreven of tijdens een toets iets silly’s opgeschreven wat niemand mag zien? Waarschijnlijk kras je het dan door, maar meestal blijft de tekst dan toch een beetje zichtbaar. Schrijf er in plaats daarvan random letters of woorden overheen en nobody will ever know wat voor geks jij op papier hebt gezet 😉

 3. Bananen pellen
Bananen zijn yummy & easy. Maar hoe makkelijk ze ook te pellen zijn, wedden dat jij het altijd al verkeerd hebt gedaan? Je hoort ze namelijk niet vanaf het steeltje te pellen, maar vanaf de onderkant. Volgens apen tenminste. En what better way to learn hoe je bananen moet pellen dan van apen, toch?

4. Haar vastzetten met bobby pins
Die schuifspeldjes in je haar horen dus met de geribbelde kant richting je hoofd, in plaats van andersom like everybody does. Zo blijft het speldje steviger zitten. Good to know!

5. IJsjes eten
Everybody <3 ijsjes. Alleen de sticky fingers die je krijgt als je ijsje smelt, zijn minder lekker. Maar goed, dat hoort erbij als je ijs eet…toch? Think again! Eet je ijsjes dan helemaal verkeerd? Nee (wat kun je er eigenlijk fout aan doen?), maar het kan wel handiger: prik het stokje door een papieren cupcakevormpje en schuif die tot vlak onder je ijsje. Als een soort bakje vangt het vormpje de lekkende druppels op. Waarom wisten we dit niet eerder?

6. Fietsen met een rok
Zucht. De struggle van fietsen met een rokje aan. Met één hand proberen te voorkomen dat de stof omhoog waait of opkruipt leek altijd de enige oplossing, maar dat is dus niet zo. All you need is een elastiekje en een munt. Haal het muntje met rok en al achterlangs tussen je benen door, bind er een elastiekje omheen et voilá. That skirt ain’t going anywhere.

7. Je make-up bewaren
Bewaar jij je nagellakjes en lippenstift netjes in een bakje of make-uptasje? Toevallig ook in de badkamer? Then we have news for you. Je kunt ze beter in de koelkast bewaren. Say whut, de koelkast? Jep. Warmte kan er namelijk voor zorgen dat je nagellak dik en stroperig wordt en lippenstift-en balsem juist zacht. Parfum blijft in de koelkast trouwens ook veel langer goed!

8. Je haar wassen
Eerst shampoo en daarna crèmespoeling is de ongeschreven shower rule, en de kans is dus groot dat jij je haar ook wast in deze volgorde. Maar wist je dat je haar meer volume krijgt en minder snel vet wordt als je het omdraait? Try it!