Bye-bye, (herfst) dipje!

Het begint steeds kouder te worden en de dagen worden steeds donkerder. Grote kans dus dat je nu al last hebt van de winterdip (ook al is het eigenlijk nog herfst). 

Je voelt je moe en futloos en mist de blijheid en energie die je in de zomer altijd volop hebt.

Hoe je deze dip wat kan verlichten? Check snel de 8 tips hieronder en you'll feel better in no time! 

1. Go outside!
In deze donkere maanden is het super belangrijk om veel naar buiten te gaan en het zonlicht op te zoeken. Probeer vaker wandelingen te maken om je lichaam bloot te stellen aan de zon en de frisse lucht. Check wel van tevoren de weersvoorspelling, want je weet het maar nooit met rainy holland ;-).

2. Zoek het licht
Doordat het vroeg donker wordt en laat licht is het ook moeilijker om op te staan in de ochtend. Creëer daarom ’s ochtends zelf zonlicht door kunstverlichting of speciale lichttherapie lampen. Hierdoor word je beter wakker.

3. Keep on moving
Vergeet niet om te blijven bewegen! Neem daarom bijvoorbeeld naar school eerder de fiets dan de auto en maak dus ook vaker lange wandelingen. Zo krijg je veel beweging én ook nog eens zonlicht!

4. Vitamine boost
Ook is het goed om veel vitaminen te blijven nemen tijdens deze maanden. Neem bijvoorbeeld voldoende vitamine C en vitamine D (wat eigenlijk zonlicht in een potje is :-)). No sick days for you!

5. Stay healthy
Om verder te gaan op punt vier moet je ook niet vergeten om gezond te blijven eten. Uit gezond voedsel haal je namelijk ook de juiste hoeveelheid vitaminen en eiwitten die je nodig hebt voor een goede weerstand tijdens deze koude dagen.

6. Dankbaar
Schrijf elke dag heel kort een paar dingen op waar je die dag dankbaar voor bent. Zo zal je merken dat ook op de meest rotte dagen je nog genoeg hebt waar je grateful voor kan zijn.

7. Lijstjes
Maak ook eens een lijstje met alle dingen die jou blij maken en probeer hier dan ook wat mee te doen. Word je gelukkig van kerstlampjes? Versier je kamer ermee vol. Geven love movies jou een happy feeling? Houd een movie night! Maakt een warm, bubbly bad jou blij? Neem er eentje!

8. Plan iets om op te verheugen!
Staan er op je lijstje ook wat activiteiten die jou gelukkig maken? Ga ze doen! Verwen jezelf bijvoorbeeld op een lekkere massage, een weekendje weg, een manicure of een tripje naar je favo pretpark. Zet vervolgens de data groot in je agenda. Hierdoor heb je veel dingen waar je je op kan verheugen en naar kan uitkijken. 

Fotografie: Terry Doyle