Perfecte lokken én huid met een beautydouche!

Douchen kun je natuurlijk nóóit fout doen. Maar om jouw lokken en huid nóg perfecter te krijgen, zijn er een aantal tips. Tips die jouw douchebeurt tot een beauty-douchebeurt bombarderen. Halló perfecte lokken en supergave huid!

 

It's getting hot in here
Warm water is de beste temperatuur voor de huid. Heet water niet! Dit haalt namelijk alle belangrijke oliën uit je huid en zo krijg je een uitgedroogde huid. No fun!

 

Shampoo-tijd!
De shampoofles boven je hoofd hangen, squeezen en het goedje half uitsmeren. Klinkt bekend? De beste manier is om álles goed in te zepen en dan vooral de haren in je nek. Girls met lang haar vergeten dat vaak en dit is vaak juist het vetste gedeelte. Masseer dertig tot zestig seconden in en uitspoelen maar!

 

Instant-conditioner
Laat jij altijd jouw conditioner een paar minuten zitten voordat je de douchekop weer verwelkomt? Niet nodig, want een conditioner werkt altijd onmiddelijk en zal niet dieper in de haarschacht trekken. Scheelt dat even een paar minuten slapen 's morgens!
 

Borstel 101
Kam je haar vóór een douchebeurt even door om alle knopen te verwijderen. Dat gaat niet zo makkelijk als je haar nat is. Kam de lokken na de douchebeurt nog eens door. Smooooth…

 

Spons? No-go!
Een blok zeep kun je lekker blijven gebruiken, maar die spons kun je beter in het achterste hoekje van de prullenbak gooien. Hier worden namelijk allerlei bacteriën in opgesloten en die smeer jij weer over je schone body als je 'm de volgende dag gebruikt. Yuk!

 

Face wash voor later
Reinig jij jouw gezicht altijd tijdens een douchebeurt? Het is beter om dat erna te doen. De douche kan namelijk te heet zijn voor jouw gezichtshuid. Reinig je pretty face na het douchen daarom in de wasbak nog even na met lauwwarm water. Happy skin!

 

Koud water? Ja of nee?
Ja! Heet water droogt je haar uit en koud water maakt 't weer shiny. Probeer daarom een zo koud mogelijke douche nemen. BRRRRRRR!

 

Droge huid
Wacht niet tot je huid helemaal droog is voordat je een bodylotion opsmeert, het vocht van de douche wordt juist 'opgesloten' door de crème. Smeren, smeren, smeren!