Hmmm, lekker!

Geef jij binnenkort een dinner party voor al jouw vriendinnen? 

Dit nagerechtje met aardbeien, frambozen en aalbessen is niet moeilijk om te maken en erg lekker om op te eten! 🙂

Wat heb je nodig?

– 1 eetlepel gelatinepoeder
– 450 gram aardbeien
– 2 x 25 gram poedersuiker
– 500 gram magere yoghurt
– 125 gram aalbessen plus een paar losse aalbestakjes om te versieren
– 125 gram frambozen
– 1 eetlepel frambozensiroop

Hoe maak je het?

1. Strooi de gelatine in een kleine kom met drie eetlepels koud water en laat dit vijf minuten weken, totdat het mengsel sponsachtig is. Zet de kom op een pan met heet water en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.

2. Doe intussen de aardbeien en de suiker in een kom en druk de aardbeien fijn met een vork. Voeg de opgeloste gelatine en de yoghurt toe en roer dit goed door. Verdeel het mengsel over vier glazen of kommen van 200 ml inhoud. Dek ze af en zet ze minimaal twee uur in de koelkast. Zo wordt de mousse stevig.

3. Maak ondertussen de saus. Doe de bessen, suiker en twee theelepels water in een steelpan en breng het aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat het één minuut koken, neem de pan van het vuur en voeg de frambozensiroop toe. Pureer de vruchten met een staafmixer in de pan, of druk ze fijn met een vork.

4. Giet een beetje saus over elk glaasje/kommetje met mousse en versier ze met een takje bessen erop.

Enjoy!