Te lekker

Of je nu totally in love bent met je vriendje, je besties of gewoon je awesome zelf: bij een dag als vandaag hoort dit heerlijke toetje.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

– 1 bakje versie aarbeien
– 8 eetlepel poedersuiker
– 225 gram mascarpoone
– 8 eetlepels room
– 2 eetlepels koffielikeur
– 18 lange vingers
– 5 eetlepels koude espresso
– een halve theelepel cacaopoeder

Hoe maak je het?

1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes. Bewaar twee aardbeiden voor de garnering en snij 100 gram aardbeien in plakjes. (die heb je nodig voor het laagje aardbeien in de Tiramisu)
2. Stop de rest van de aardbeien en 2 eetlepels poedersuiker in een blender/keukenmachine, pureer dit en zet het daarna weg.
3. Doe de mascarpone, 4 eetlepels room, 4 eetlepels poedersuiker en de likeur in een middelgrote kom en meng alles door elkaar met een elektrische mixer. (Ongeveer 1of 2 minuten totdat het mengsel dik geworden is)
4. Leg 6 lange vingers in een siepe serveerschaal en smeer ze in met ongeveer 1 theelepel koude espresso. Smeer hierover vervolgens de helft van het mengsel en gek af met een laagje aardbeien.
5. Leg de volgende 6 lange vingens hierboven op, herhaal dezelfde stappen zoals hiervoor beschreven (espresso, mengsel en aardbeien) en dek tenslotte af met de laatste 6 lange vingers.
6. Doe de overgebleven 4 eetlepels room en 2 eetlepels poedersuiker in een kommetje en meng alles met een elektrische mixer (ongeveer 1 minuut lang totdat het mengsel stijf is). Smeer dit over de bovenste lag van de lange vingers.
7. Bestuif met cacaopoeder en garneer met de 2 hele aardbeien. Giet wat aardbeienpuree op twee bordjes, snij de tiramisu door de helft en plaats beide stukjes ieder op een apart bordje, bovenop de puree.

Eet smakelijk! 🙂