Check hier het lekkere recept!

Vier jij binnenkort je verjaardag? Wil jij je moeder eens verwennen? Of heb je gewoon trek in iets zoets?

Allemaal goede redenen om deze overheerlijke aardbeienkwarkcake te maken!

Het recept? Dat vind je hieronder.

 

 

Wat heb je nodig?
– 1 citroen
– 150 gram boter
– 250 gram fijne kristalsuiker
– 3 eieren
– 300 gram volle Franse kwark
– 100 ml volle melk
– 2 theelepels bakpoeder
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 500 gram aardbeien
– 185 gram roomkaas
– 100 gram poedersuiker
Overig:
– Ovenschaal (34 x 23 cm)

Hoe maak je de taart?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop het met een mixer in 5 minuten luchtig. Voeg al mixend één voor één de eieren toe.

3. Meng het citroenrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef de bakpoeder en het bakmeel erboven en spatel het luchtig door.

4. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Snijf de helft van de aardbeien in vieren en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

5. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in het midden van de oven. Steek er na 40 minuten een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster de cake 2 uur afkoelen.

6. Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur. Bestrijk de cake ermee. Snijd de rest van de aardbeien in partjes en verdeel deze over de cake. Bestrooi de cake als laatste met poedersuiker.