Vind jij het ook een beetje eng om alleen naar een feestje te gaan waar je alleen de birthdaygirl kent?

Het is logisch dat je dit spannend vindt, maar wij hebben tips voor hoe je er toch heen gaat! Misschien heb je de verschillende opties al overwogen: afzeggen door te doen alsof je ziek bent, afzeggen door te verzinnen dat je de volgende dag écht een heel belangrijke toets hebt, of gewoon niet op komen dagen…

Diep van binnen weet je dat dit natuurlijk niet de juiste oplossingen zijn. Gewoon gaan dus! En met deze tips wordt het een supergezellige avond:

1. Onthoud dat je geen loser bent omdat je in je eentje bent gekomen. Als deze gedachte door je hoofd spookt dan word je onzeker. En dat wil je juist niet!

2. Zorg voor een open houding. Glimlach, kijk om je heen en doe alsof je het superleuk hebt in je eentje. Zo zal er vanzelf iemand op je afstappen om een praatje met je te maken.

3. Ga bij iemand staan of zitten die ook alleen is. Je bent vast niet de enige op het feest die zonder friends is gekomen.

4. Het klinkt een beetje stom, maar als je écht niets weet om te vragen heb je altijd deze nog: ‘waar ken jij de jarige van?’ en ‘woon je in de buurt of moest je van ver komen?’.

5. Als het echt heel erg boring is, kun je altijd nog eerder weg gaan door een smoes te bedenken. Bijvoorbeeld door te zeggen dat je morgen vroeg op moet. Zo heb je toch even je gezicht laten zien aan de jarige, en daar gaat het om!

Bron: ze.nl

Fotografie: Seventeen