Appeltaart meets Havermout

Heb jij dit artikel al gelezen met 5 redenen waarom havermout goed voor je is?

Speciaal daarom vandaag een recept voor een lekker havermout ontbijtje. En niet zomaar een ontbijt…

Eentje die smaakt naar appeltaart!

 

Wat heb je nodig?
-1 liter amandelmelk
– 100 gram havermout
– 2 appels
– 1 theelepelkaneel
– rozijnen

Hoe maak je het?

1. Breng de amandelmelk aan de kook. Roer de havermout en kaneel er door en laat het twee minuten op laag vuur koken.

2. Haal de pan van het vuur en laat het vijf minuten staan. Breng de mix eventueel op smaak met een beetje suiker of honing.

3. Snijd ondertussen de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de vier stukken in blokjes.

4. Schenk de havermout pap in een kom en doe de appel en rozijnen erdoorheen. Niet genoeg kaneel? Strooi er nog meer overheen! 

& Start your day 😀