Kijk snel voor het recept!

Bananenbrood is te lekker. En met chocolade is het nóg lekkerder. Daarom moesten wij ook dit recept met jullie delen.

Wat heb je nodig?
– 250 gram tarwebloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 100 gram boter
– 200 gram witte basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eieren
– 1 bekertje crème fraîche
– 300 gram banaan, gepeld en fijngeprakt
– 100 gram pure chocolade, in stukjes
– een half bakje pistachenoten (± 95 gram), grofgehakt
– 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
2. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter en suiker 20 seconde in de keukenmachine. Laat draaien en voeg één voor één de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
3. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.
4. Bak in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Controleer hem na 50 minuten op gaarheid met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Als de cake klaar is en je zorgt ervoor dat je hem goed verpakt in een luchtdichte trommel, kun je hem een week bewaren.

Pssst… het is trouwens ook heerlijk als nagerecht met een bolletje ijs erbij.

Geniet ervan