Mmmm, smullen!

Deze omgekeerde bananentaart is superlekker en zoet en hartig tegelijk. Wij zijn heel benieuwd wat jij ervan vindt. Laat in de reacties achter wanneer jij deze taart gaatmaken!

Ingrediënten?
– 100 gram boter
– 200 gram lichtbruine basterdsuiker
– 4 bananen
– 2 eieren
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel kardemom
– 50 ml melk
– 50 gram pecannoten

Hoe maak je het?
1. Doe 30 gram boter en 50 gram suiker in een steelpan en laat het op een laag vuur smelten. Draai daarna het vuur hoog en laat het 1 minuut koken. Schenk dit in een ovenschaal.
2. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de saus.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop het met een mixer in 5 minuten tot een lichte crème. Klopt de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de mengkom en schep daarna alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Hak de pecannoten fijn en voeg deze er ook bij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.
4. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven. Om te kijken of hij gaar is, kun je er een satéprikker in prikken. Als deze er schoon en droog uitkomt is de taart gaar.

Klaar en eet smakelijk!